Teknoloji

Vodafone Türkiye servis gelirlerini çift haneli olarak artırmayı sürdürdü

vodafone turkiyeVodafone Türkiye, geride kalan nisan ve haziran ayları arasındaki dönemi kapsayan çeyreğe ait finansal sonuçlarını açıkladı. 2018-2019 mali yılının ilk çeyreğini geride bırakan şirket, servis gelirlerini yine çift haneli olarak artırmayı başardı. Servis gelirlerini geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 14 oranında artıran mobil operatör, gelirini 2.5 milyar TL seviyesine yaklaştırdı.

Vodafone’un Türkiye’deki mobil abone sayısı, çeyreğin sonu itibarıyla 23.4 milyona ulaştı. Şirketin abone bazındaki faturalı abone oranının ise yüzde 53.1’e ulaştığı belirtildi. Vodafone’un 4.5G abonelerinin sayısı ise 14 milyona çıktı.

Vodafone şebekesindeki akıllı telefon penetrasyon oranı, geçtiğimiz yıla göre yüzde 4 oranında arttı ve yüzde 76’ya yükseldi. Şirketin abonelerinin veri kullanımı ise yüzde 70.6’lık artışla 248 petabayt seviyesine ulaştı.

Sabit genişbantta da istikrarlı biçimde büyümeye devam eden Vodafone, 144 bin net abone kazanarak toplam abone sayısını 737 bine çıkardı. Şirketin sabit genişbant servislerinden elde ettiği gelir ise yüzde 27.6 oranında arttı. Vodafone’un fiber abone sayısı ise geride kalan çeyrekte 154 binin üstüne yükseldi.

Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, geride kalan çeyreği şu sözlerle değerlendirdi: “2018-19 mali yılının birinci çeyreği, şirket performansımız açısından istikrarlı büyümemizi sürdürdüğümüz bir dönem oldu. Servis gelirlerimizde devam eden çift haneli büyüme Türkiye telekom pazarının sağlıklı gelişimini sürdürdüğünün, özellikle mobil internet kullanımında ürün ve hizmetlerimize olan güçlü talebin devam ettiğinin göstergesi. Bu dönemde veri kullanımları geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde  70.6 artış kaydetti. Ülkenin en büyük uluslararası doğrudan yatırımcılarından biri olarak, uzun vadeli büyüme vizyonumuz doğrultusunda, Türkiye’yi dijitalleşmeye taşıyacak yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Genç ve teknolojiye meraklı bir nüfusa sahip olan Türkiye?nin sunduğu büyüme fırsatlarından heyecan duyuyoruz. Bu heyecanla, ekonomiye katkımızı artırarak sürdürürken, dijitalleşmenin tüm Türkiye’yi kapsaması için çalışmaya devam edeceğiz.”

İLGİLİ HABERLER