DosyaManşetler

9 soruda Vodafone Smart pro 7 hakkında bilmek istedikleriniz

vodafone smart pro 7

vodafone smart pro 7Vodafone yaz aylarına girerken Smart 7 serisi akıllı telefon ve tabletlerinin duyurusunu gerçekleştirmişti. İlk olarak giriş seviyesi Smart style 7 piyasaya çıkmıştı. Bugünlerde serinin amiral gemisi Vodafone Smart pro 7’yi de etrafta sıklıkla görmeye başladık, çünkü Vodafone bu Android telefonu da piyasaya sunmaya başladı.

Mobil operatör markalı Android telefonlar içinde teknik özellikleri en üst seviyede olan, aynı zamanda fiyatı da en yüksek seviyede olan bu telefonla ilgili merak ettiklerinizi 9 soru altında verilen cevaplarla karşılık bulmaya çalışıyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Vodafone Smart 7 Ön İnceleme

Vodafone Smart pro 7’nin boyutları ve ağırlığı nedir?

vodafone smart pro 7154 x 75.65 x 6.99 mm’lik boyutlara ve 155 gr. ağırlığa sahip olan Vodafone Smart pro 7, gayet ergonomik bir telefon. Büyük ekranına rağmen ince ekran çerçevesi sayesinde tek elle rahatlıkla tutmak mümkün oluyor. 7 mm.’nin hemen altında kalınlığa sahip profilinin de ergonomiye olumlu katkıda bulunduğunu söylemek gerekiyor. Ağırlığı da makul aralıkta, büyük ekranlı bir telefon için normal sayılır.

Vodafone Smart pro 7’nin ekran büyüklüğü ve çözünürlüğü nedir?

vodafone smart pro 75.5 inç köşeden köşeye uzunluğa sahip ekran barındıran Vodafone Smart pro 7, ekran çözünürlüğü bakımından da içinde bulunduğu segmentin ötesine geçiyor. 2560 x 1440 piksel Quad HD çözünürlükle Smart pro 7; LG G5, Samsung Galaxy S7 edge, Samsung Galaxy Note 7 gibi üst sınıf Android telefonlarıyla aynı ekran çözünürlüğünü sunuyor.

Yüksek çözünürlük yüksek keskinlik ve netlik anlamına geliyor. AMOLED teknolojisinin kullanıldığı ekran canlı renklere, yüksek parlaklığa sahip. Ayrıca güneş ışığı altında da iyi bir görüş sunması da avantajlarından bir tanesi olarak dikkat çekiyor.

Vodafone Smart pro 7’nin işlemcisi nedir, ne kadar RAM ve depolama alanı barındırır?

vodafone smart pro 7Smart pro 7 barındırdığı işlemciyle de iyi bir orta üst segment Android telefonu olduğunu gösteriyor. 1.8 GHz dört Cortex-A72 ve 1.4 GHz dört Cortex-A53 çekirdek barındıran Snapdragon 652 işlemci bu telefonu güçlendiriyor. Snapdragon 652’nin bu yılın orta üst segment Android telefonlarda göreceğimiz en üst seviye işlemcilerden bir tanesi olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

3 GB RAM ile çoklu uygulama yönetimi konusunda yüksek yeterlilik sağlayan Vodafone Smart pro 7’nin 32 GB dahili hafızası mevcut. 128 GB’ye kadar kapasiteye sahip microSD kartlarla depolama alanını daha da artırmanız mümkün olacaktır.

Vodafone Smart pro 7’nin pil kapasitesi nedir?

vodafone smart pro 7Pil tarafında da Vodafone Smart pro 7’nin epey zengin olduğunu görüyoruz. Telefonda 3000 mAh kapasiteli pil mevcut.

Qualcomm’un Quick Charge 3.0 teknolojisini de destekliyor. Böylelikle sadece yarım saatte yüzde 50’ye varan kapasiteye ulaşmak mümkün. Bu da 1 günlük ihtiyacı yeteri kadar karşılayacaktır. Böylelikle Vodafone Smart pro 7’yi prize takıp pilinin şarj olması için uzun süre boyunca beklemenize gerek kalmayacak.

Vodafone Smart pro 7 hangi işletim sistemiyle yüklü geliyor?

vodafone smart pro 7Smart pro 7, Android 6.0 Marshmallow ile yüklü olarak geliyor. Özelleştirmeler bakımından Vodafone bu telefonun arayüzüne fazla müdahalede bulunmuyor. Sadece özelleştirilmiş duvar kağıtları ve birkaç özel bileşen mevcut. Bu arada Vodafone’un çeşitli Android uygulamaları da bu telefonda yüklü olarak sunuluyor.

Vodafone Smart pro 7’yi pratik kılan, diğerlerinden ayıran ne gibi özellikler var?

vodafone smart pro 7Alüminyum gövdesiyle kullanıcılara oldukça şık bir telefon kullandığı izlenimini veren Smart pro 7’nin önünü Gorilla Glass ekran camı kaplıyor. Sonuç olarak karşımızda epey sağlam ve üst sınıf telefon hissini veren bir cihaz var.

Smart pro 7’nin bir başka ayırt edici özelliği de parmak izi okıyucu barındırması. Böylelikle ekran kilidini arkadaki parmak izi okuyucusunu kullanarak hızlıca açabilirsiniz.

Vodafone Smart pro 7’nin kameralarının çözünürlüğü ve özellikleri nelerdir?

vodafone smart pro 7Kameralar bakımından da Vodafone’un orta üst segment Android telefonu epey başarılı görünüyor. Arkada 16 megapiksel, otomatik odaklı kamera yer alıyor. Önde de 8 megapiksel çözünürlüklü bir selfie kamerası mevcut. Ön kameranın yanında yer alan flaş sayesinde düşük ışık koşullarında da selfie çekmek daha rahat hâle geliyor.

Arka kamera ise Super Zoom özelliğine sahip. f/2.0 diyafram açıklık değeriyle düşük ışıkta iyi performans vadediyor. Bir de fotoğrafları deklanşör gecikmesi olmadan çekmeye imkan sağlıyor.

Kablosuz bağlantı tarafında 4.5G LTE desteğine sahip olan telefonun 802.11ac, yani şu anki en üst Wi-Fi teknolojisini desteklemesi de önemli bir artı.

Vodafone Smart pro 7’nin video kayıt özellikleri nelerdir?

vodafone smart pro 7Smart pro 7’nin arka kamerasıyla 4K çözünürlükte videolar çekebilirsiniz. Bunun yanı sıra yine 1080p Full HD video kaydı yapmak mümkün.

Vodafone Smart pro 7’nin fiyatı nedir?

vodafone smart pro 7Vodafone Smart pro 7, tüm bu özelliklerle birlikte 1699 TL’lik peşin satış fiyatıyla sunuluyor. Bunun yanı sıra Vodafone, 24 ay taksitle, aylık 70 TL’den başlayana ödemelerle de bu Android telefona sahip olma fırsatı sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER