Manşetler

Vodafone Smart 6 Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vodafone-smart-6-9

Operatörlerin kendi markalarıyla piyasaya sürdükleri akıllı cihazlar, Türkiye’de mobil iletişim sektörünün gelişiminde ve genişlemesinde önemli bir rol oynuyor. Söz konusu cihazlar sayesinde pek çok kişinin mobil teknolojilerle buluşmasının önü açılırken, kullanıcı kitlesinin gelişmesi akıllı cihazlar üzerinden sağlanan hizmetlerin de daha önemli hâle gelmesini sağlıyor. 2010 yılında kendi markasını taşıyan ilk akıllı telefonunu piyasaya süren Vodafone, macerasına Smart 6 ile devam ediyor.

vodafone-smart-6-8

ZTE’nin MWC 2015’te tanıttığı cihazlarından Blade S6 Plus, Vodafone Smart 6 için referans niteliği taşıyor. Tasarım ve bileşenler itibarıyla Vodafone Smart 6 ile ZTE Blade S6 Plus arasında bir fark bulunmuyor.

vodafone-smart-6-6

Vodafone Smart 6’da 5.5 inç 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde IPS ekran bulunuyor. Vodafone Smart 6’nın ekranı, oldukça iyi görüntüleme açıları sunuyor. Parlak ışık altında az da olsa yansıma yapan bu ekranın güneş ışığı altındaki performansını görmek içinse daha detaylı bir inceleme yapmak gerekiyor. 5.5 inç ekranın özellikle multimedya içerik tüketimini de akıllı telefonu üzerinden gerçekleştirenleri tatmin edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

[quote_box_center] İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Vodafone Smart 6 akıllı cihaz ailesinin duyurusunu gerçekleştirdi [/quote_box_center]

8.35 mm. kalınlığındaki Vodafone Smart 6, tartıda 151 gram çekiyor. Söz konusu değerler kulağa biraz yüksek gelse de, akıllı telefonun eldeki hissiyatı oldukça hafif. Yekpare bir kasaya sahip olan Vodafone Smart 6’nın 3000 mAh kapasiteli pilini çıkarmak mümkün değil. Cihazın üst kısmında kulaklık jakı, alt kısmında USB girişi ve mikrofon, kenarlarında ise güç ve ses kontrol butonları ile SIM ve microSD kart yuvaları bulunuyor. Vodafone Smart 6’nın 5.5 inç’lik ekranıyla video izlemeye uygun bir cihaz olduğunu yukarıda belirtmiştik. Ancak 16 GB’lık dahili hafıza, multimedya konusunda kapsamlı bir işlev görmeye uygun bir cihaz için oldukça yetersiz kalıyor. Bu noktada devreye giren microSD kart yuvası sayesinde dahili depolama alanının üstüne maksimum 128 GB daha eklenebiliyor.

vodafone-smart-6-3

Vodafone Smart 6’nın kullanıcı arayüzü oldukça sade ve basit. Bu sadelik sayesinde bir Android cihaz kullanmaya alışık olmayanlar bile Vodafone Smart 6’nın menüsünde rahatça dolaşabilir. Cihazın ana ekranında kullanıcıları üç farklı uygulama klasörü karşılıyor. Bu klasörler Google, Vodafone ve Smart isimlerini taşıyor. Google klasöründe, isminden de anlaşılabileceği üzere, Google imzasını taşıyan uygulamalar bulunuyor. Gmail, Google+, YouTube, Google Haritalar, Google Keep, Google fotoğraflar gibi Google markalı tüm uygulamalara bu klasör üzerinden erişilebiliyor. Hemen yanındaki Vodafone klasörüyse Vodafone Türkiye tarafından yayınlanan uygulamaları bir arada kullanıcılara sunuyor. Avantaj Cepte, Cep Bağış, Cep Sağlık, VMaraton ve Vodafone TV gibi uygulamalar bulunuyor.

vodafone-smart-6-16

Ana ekrandaki Smart klasörüyse Vodafone Smart 6’nın medya içerik sağlayıcı uygulamalarını bir araya getiriyor. Akıllı telefonu satın alanların buradaki servislerden belli kampanyalar çerçevesinde faydalanabileceğini de ayrıca belirtmek gerekiyor. Spotify, Atlas, Hürriyet eGazete, Digiturk Play gibi uygulamalar Smart klasöründe toplanıyor. Ekranın alt kısmına yerleştirilen kapasitif tuşlar da Vodafone Smart 6’da gezinmeye yardımcı oluyor.

vodafone-smart-6-17

Telefon, Mesajlar, Google Chrome ve Kamera uygulamalarına ise ana ekranın alt kısmına yerleştirilen ikonları üzerinden hızlı biçimde erişilebiliyor. Bu dört ikonun tam ortasında yer alan sembol ise Vodafone Smart 6’ya yüklü tüm uygulamalara erişimin kapılarını açıyor.

vodafone-smart-6-4

Kamera özellikleri günümüzde akıllı telefon satın almayı düşünenler açısından büyük önem taşıyor. Vodafone Smart 6, 13 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamerasıyla önceliği kamera olanları cezbedebilecek özellikler sunuyor. Vodafone Smart 6’nın ön kamerasında yüz ve gülümseme algılama özellikleri de bulunuyor. Vodafone Smart 6 ile birlikte arka kapak, kılıf, ekran koruyucu gibi aksesuarları da satışa sunacak. Bu aksesuarların fiyatı konusunda bilgi verilmese de, arka kapak ve kılıf için beş farklı renk seçeneği sunacağı lansman sırasında gösterilen slaytlar aracılığıyla ortaya çıktı.

Vodafone Smart 6 kutusundan Android 5.0.2 Lollipop işletim sistemiyle çıkacak. Sekiz çekirdekli, 1.5 GHz Qualcomm Snapdragon 615 işlemciye ve 2 GB RAM’e sahip olan Vodafone Smart 6’nın performansı konusunda daha kapsamlı yorumlar yapabilmek için cihazı daha kapsamlı biçimde test etmek gerekiyor. Ancak ilk izlenimler ışığında Vodafone Smart 6’nın büyük ekranı ve uygun fiyatı ile yeni bir akıllı telefon arayanların aklında yer edebileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER