Teknoloji

Vodafone: Siber saldırı sonucunda 1827 müşterimizin verileri çalındı

vodafone-smart-6-inceleme-00017

Dünyanın önemli mobil operatörlerinden Vodafone’un İngiltere birimi, siber saldırıya uğradı. Şirketten yapılan açıklamada siber saldırı sonucunda 1827 müşteriye ait verilerin çalındığı belirtildi. Yapılan açıklamaya göre, çalınan veriler arasında isim, telefon numarası ve banka hesap detayı gibi bilgiler bulunuyor.

Vodafone, saldırının 28 veya 29 Ekimde gerçekleştirildiğini açıkladı. Saldırının yöntemi konusunda kesin bulgulara ulaşılamasa da, kullanıcı e-postaları üzerinden bir saldırı kurgulandığı ve şifrelerin bilinmeyen bir dış kaynaktan elde edildiği söyleniyor.

Vodafone, saldırıda kredi veya banka kartı bilgilerinin çalınmadığını özellikle vurguladı. Ancak telefon numarası veya banka hesap detayı gibi bilgilerin ele geçirilmesi, saldırı mağdurlarının başka dolandırma yöntemlerinin hedefi olması ihtimalini akıllara getiriyor. Etkilenen müşterileri durumdan haberdar eden Vodafone, ilgili hesapları kapattı.

Müşteri verilerinin e-posta adresleri ve şifreleri kullanılarak ele geçirilmesi, giriş bilgilerine başka bir kaynaktan ulaşılmış olma ihtimalini artırıyor. Vodafone da saldırının sistemindeki bir açıktan kaynaklanmadığını özellikle vurguladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER