Manşetler

Vodafone Kırmızı Işık uygulamasıyla şiddet gören kadınların yanında

Kadınlara şiddet Türkiye’nin kanayan yaralarından bir tanesi ve bu yaradan fışkıran kanın şiddeti her geçen gün biraz daha artıyor. Her gün gazetelerde veya internet haber sitelerinde sonu acı biten çeşitli haberlerle karşılaşıyoruz. Devletin kadın vatandaşlarını ne kadar iyi koruyabildiği tartışılır, ancak mobil operatörler teknolojinin verdiği nimetleri kullanarak şiddet gören kadınların yardıma en hızlı şekilde ulaşmasını sağlayan çalışmalara imza atıyor.

vodafone-kirmizi-isik-hasan-suel-110314 (650 x 386)

Son olarak Vodafone Kırmızı Işık olarak adlandırdığı bir uygulama geliştirdi. Bugün İstanbul’da Vodafone’un Maslak’taki merkezinde düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtılan bu uygulama kadınların şiddete maruz kaldığı anlarda kolluk kuvvetleri veya yakınlarına kolaylıkla haber vermelerini sağlıyor.

Kırmızı Işık her kesimden kadının kolaylıkla anlayabileceği şekilde basit bir kullanıcı arayüzüne sahip. Acil durumlarda ulaşılması istenen 3 kişinin numaralarının tek tuşla kaydedilebildiği bu uygulama ayrıca Salla&Uyar özelliğiyle telefonun sallanması hâlinde kayıtlı kişilere mesaj ve konum bilgisini “Acil SMS” olarak gönderiyor.

Alo 183, 155 Polis İmdat, Ambulans ve Jandarma acil numaralarının tek tuşla aranabildiği Kırmızı Işık uygulamasında kadına en yakın ASPB Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinin adresi, başvurabileceği kuruluşlar ve haklarıyla ilgili bilgilere de yer veriliyor.

Kırmızı Işık uygulaması şu an için sadece Android uyumlu, ancak ilerleyen zamanlarda diğer platformlara da gelmesi bekleniyor.

Vodafone Kırmızı Işık uygulamasını henüz Google Play’de göremedik, ancak kısa bir süre içinde uygulama yayınlanacaktır.

İLGİLİ HABERLER