EğlenceManşetler

Vodafone Arena’nın teknolojik altyapısı gelişmeye devam ediyor

vodafone arenaBeşiktaş JK ve Vodafone, birlikte Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza atmıştı. Bu anlaşmanın en büyük meyvesi Vodafone Arena, kapılarını geçtiğimiz yıl nisan ayında açmıştı. Stadın teknolojik altyapısı için inşaat süresince 40 milyon TL yatırım yapan Vodafone, yatırımlarını sürdürüyor. Beşiktaş’ın akıllı yuvasının teknolojik altyapısı ve sunulan yenilikler Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy’un düzenlediği toplantıyla tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman, Vodafone ile bir hayale ortak olduklarını belirtti. Orman, sözlerine şöyle devam etti: Başkan olmadan önce sadece Türkiye’nin değil dünyanın en iyi stadyumlarından birini inşa etme hayalim vardı. Vodafone’un da Türkiye’nin ve İstanbul’un kalbinde bir dijital dönüşüm abidesi yaratma hayali ile hayallerimiz birleşti. Ancak, bu hayali gerçekleştirmek hiç kolay olmadı. İstanbul’un göbeğinde trafiğin çok yoğun olduğu bir bölgede, son derece zorlu koşullar altında Vodafone Arena’yı inşa ettik. Koltuklarından çatısına kadar her noktada ‘dijital düşünüp dijital davranan’ uçtan uca akıllı bir stadyum yaptık. Nisan 2016’da 114 yıllık tarihimizde yeni bir sayfa açarak dünyanın en modern stadyumlarından birinin açılışını gerçekleştirdik. Vodafone Arena, daha ilk yılında pek çok başarının sahibi oldu. Dünyada ‘Yılın Stadyumu’ seçildik. Türkiye’de taraftarının en çok doldurduğu stadyum olduk. UEFA Kupası finali ve Süper Kupa’ya ev sahipliği yapmak için aday olduk. Beşiktaş JK olarak birlikte yürüdüğümüz markalarla el ele değer kazanmaya devam ediyoruz. Vodafone gibi bir dünya devi ile birlikte olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz.”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise akıllı stadyumun Vodafone olarak Türkiye’ye duydukları güvenin somut bir göstergesi olduğunu belirtti. Aksoy, şu ifadeleri kullandı: “Beşiktaş JK ile 4 yıl önce 150 milyon doları aşan toplam değeriyle sadece Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına değil, aynı zamanda uzun soluklu bir gönül birliğine imza attık. Yatırımlarımızın en büyüğünü, Vodafone Arena’nın Türkiye’nin ilk ve en iyi akıllı stadyumu olmasını sağlamak için yaptık. Sadece akıllı stadyum altyapısı için 40 milyon TL’yi aşan bir yatırım gerçekleştirdik. Vodafone Arena, dijitalleşme vizyonumuzun görkemli bir abidesi olarak İstanbul’un ve Türkiye’nin kalbindeki yerini aldı. Vodafone Arena ile Türkiye’nin çok önemli bir değer kazandığına inanıyoruz. Stat, pek çok inovatif özelliğinin yanı sıra teknolojisiyle de öne çıkan bir stadyum. Dünyadaki en iyi örnekleri inceledik ve küresel ortaklarla işbirliği yaptık. Stada dünyanın en ileri teknolojik altyapılarından birini kurduk. Bu altyapıyı, Avrupa’da bir ilk olarak, inşaat aşamasından itibaren planlı ve entegre bir biçimde hayata geçirdik. Vodafone Arena’yı dünyadaki birçok stadyumdan ayıran en önemli özelliği bu diyebiliriz. Bu sayede, taraftarlara ve ziyaretçilere maç günleri uçtan uca dijital deneyim yaşatabiliyoruz. Aynı anda 50 bin taraftarın tek ses tek yürek olabilmesini sağlayabiliyoruz.”

Vodafone Arena, Türkiye’nin içinde bir “teknoloji merkezi” bulunan tek stadı olma özelliğini taşıyor. Vodafone stadyumun akıllı altyapısını beş katman üzerinden anlatıyor:

  • İlk katmanda veri ve telekom odaları bulunuyor.
  • İkinci katmanda stadyuma gelenler Vodafone SüperNet Wi-Fi ve 4.5G ile kesintisiz bağlantı deneyimi sağlanıyor.
  • Üçüncü katmanda yönetimi tek merkezden yapılan ekran ve videowall’lar bulunuyor.
  • Dördüncü katmanda ise Vodafone Arena mobil uygulaması yer alıyor.
  • Beşinci katman ise Vodafone servislerinden oluşuyor.

Stadyuma gelenler maçı Vodafone Arena uygulaması üzerinden canlı olarak takip edebilecek

Vodafone Arena uygulaması için yayınlanan son güncelleme, kullanıcılara önemli yenilikler sunuyor. Bundan böyle uygulama üzerinden Beşiktaş’ın maçlarına dair detaylı istatistiklere ulaşabilecek. Isı haritaları, futbolcuların performans grafikleri gibi bilgiler uygulamada sunulacak.

vodafone arenaBuna ek olarak, bundan böyle stadyuma gelenler Vodafone Arena uygulaması üzerinden maçları canlı olarak izleyebilecek. Böylelikle stadyuma gelenler maçların tartışmalı pozisyonlarını ve gollerini daha yakından görebilecek. Uygulama üzerinden maçı canlı olarak takip edebilmek için stadyumun Wi-Fi ağına bağlanmak gerekecek. Sistem, 2 Nisan Pazar günü oynanacak Beşiktaş – Gençlerbirliği maçıyla aktif hâle gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER