Manşetler

Vodafone Arena altyapısı Katar’a örnek oluyor

vodafone arena
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vodafone arenaGeçtiğimiz ay açılışı gerçekleştirilen Vodafone Arena’nın 50 bin ziyaretçinin aynı anda bağlantı ihtiyacını karşılayabilen akıllı stadyum altyapısı 2022 Katar Dünya Kupası’nda kullanılacak 8 stadyumda kurulması planlanan akıllı stadyum altyapılarına model olacak. Vodafone Türkiye, Katar’a sunacağı uzun vadeli desteğin bir göstergesi olarak Vodafone Katar ile iyi niyet sözleşmesi imzaladı.

Beşiktaş JK futbol takımının Vodafone Arena’da oynadığı her maçta 40 binden fazla taraftar Wi-Fi, 2G, 3G ve 4.5G uyumlu ağ bağlantılarının yanı sıra 850’den fazla videowall ve 2 bin 200 koltuk içine konumlandırılan interaktif ekran ve Vodafone Arena mobil uygulaması sayesinde röportajlardan maç istatistiklerine ve anlık güncellemelere kadar tüm içeriklere erişebiliyor. Vodafone Arena’da maç günlerinde taraftarlara ve ziyaretçilere uçtan uca dijital deneyim yaşatılıyor. Vodafone, önümüzdeki sezondan itibaren sunulacak olan beacon teknolojisinden faydalanan lokasyon tabanlı servisler ile ziyaretçilerin maç konforu en üst seviyeye ulaşacağını kaydediyor.

Vodafone Arena’da 5 katmanlı bir dijital altyapı bulunuyor. En temel katmanda, tüm akıllı stadyum altyapısını besleyen sistem ve telekom odaları bulunuyor. Bunun üzerinde 50 bin ziyaretçinin aynı anda bağlantı ihtiyacını karşılayan, yüksek bant genişlikli Wi-Fi, 2G, 3G ve 4.5G uyumlu ağ bağlantıları mevcut. Bu kapsamda, taraftarlara 150 Mbps’ye varan hızlarda 4.5G bağlantısı sunuluyor. Sonraki katmanda, farklı noktalarda konumlandırılan ve her birinde farklı içerik yayını yapılabilen dijital ekranlarla ziyaretçilere ileri yayın teknolojisinin tüm olanakları sunuluyor. Bir diğer katman olan Vodafone Arena uygulamasıyken son katman da özel ve avantajlı Vodafone servislerinden oluşuyor.

Vodafone’un açıkladığına göre, Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu olduğu belirtilen Vodafone Arena’da oynanan ilk 2 maçta toplam 27 bin kişi Vodafone’un mobil internet hizmetiyle 1,8 TB data kullanırken Beşiktaş-Bursaspor maçında 24 bin kişinin Vodafone Süpernet Wi-Fi’a bağlanmasıyla elde edilen yüzde 57’lik bağlantı oranı, Avrupa’nın bir maçta sağlanan en yüksek bağlantı oranı oldu.

Vodafone Türkiye’nin uzmanlığıyla Katar’da kurulacak akıllı stadyum altyapıları, 2022 Katar Dünya Kupası’nın yanı sıra yine Katar’da düzenlenecek 2019 IAAF Dünya Atletizm Şampiyonası’nda da kullanılacak.

Düzenlenen toplantıda konuşan Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt şunları söyledi:

“Vodafone Türkiye olarak 2013’ten bu yana Beşiktaş JK’nın sponsoruyuz. 150 milyon doları aşan toplam değeriyle Türkiye’nin bu en büyük sponsorluk anlaşmasını başarıyla sürdürüyoruz. Sponsorluğumuzun başlangıcından bu yana çok güçlü bir pazarlama ve iletişim planıyla Beşiktaş ve Vodafone Arena markalarına önemli yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu yatırımlarımızın en büyüğünü, Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu Vodafone Arena için yaptık. Dijital Dönüşüm vizyonumuzun bir abidesi olarak, İstanbul ve Türkiye’nin kalbindeki yerini alan Vodafone Arena’ya dünyanın en ileri teknolojik altyapılarından birini kurduk. Şimdi de bu akıllı altyapıyı Katar’a ihraç edecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Vodafone Arena, 2022 Katar Dünya Kupası için inşa edilen 8 stadyumda kurulması planlanan akıllı stadyum altyapılarına Vodafone Katar için model olacak. Biz de bu konudaki bilgi birikimimizi ve deneyimimizi Vodafone Katar ile paylaşacağız ve kendilerine gerekli her tür desteği sağlayacağız.”

Vodafone Katar İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mohamed Al-Sadah, şöyle konuştu:

“Vodafone Katar olarak, akıllı stadyum konusundaki uzmanlık ve deneyimini Katar’a aktarmak üzere Vodafone Türkiye ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Vodafone, dünyanın en büyük telekomünikasyon firmalarından biri olarak, deneyimini ve yenilikçi gücünü Katar’a taşıyarak, gerek Katar 2022 Dünya Kupası’nda gerekse Katar Ulusal Vizyon 2030 için kullanılmak üzere dünya çapında bir telekomünikasyon altyapısı kuracak. Katar’ın 2022 Dünya Kupası hazırlıkları hız kazanırken, taraftarların süper hızlı bağlantı konusundaki beklentileri de artıyor. Bundan 6,5 yıl sonra online video, fotoğraf ve mesaj paylaşımı taraftar deneyimi açısından her zamankinden daha önemli olacak. Ortadoğu’nun ilk Dünya Kupası için 1 milyonun üzerinde insanın bu bölgeye seyahat edeceğini düşündüğümüzde, Katar’da sağlayacağımız bağlantı ve paylaşma düzeyi sıradışı olacak. Dünya Kupası sırasında taraftarların bağlantılı kalmasını sağlayacak yenilikçi teknolojilerimizle unutulmaz bir deneyim sağlamayı hedefliyoruz.”

Vodafone Katar İcra Kurulu Üyesi Mahmud Awad, şunları söyledi:

“Katar’a yenilikçi teknolojiler sunma stratejimiz doğrultusunda, bugün 40 pazarda kullanıma sunulan, Vodafone’un lider IoT platformunu iki ay önce Katar’a da kazandırdık. Makinelerarası iletişim alanında 20 yılı aşkın deneyimi bulunan Vodafone, dünyanın en iyi M2M iletişim servis sağlayıcısı kabul ediliyor. Vodafone M2M teknolojisi, Londra’da düzenlenen olimpiyatlarda büyük spor etkinliklerinde, ayrıca İspanya’daki futbol maçlarında kullanıldı. Şimdi de Vodafone Türkiye ile birlikte çalışarak akıllı stadyum çözümleri konusundaki bilgi birikimlerini ve deneyimlerini Katar’a kazandırmak için sabırsızlanıyoruz.”

Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman ise şunları kaydetti:

“Beşiktaş JK olarak dünyanın en değerli lokasyonlarından birinde, bu lokasyona yakışan, dünyanın en güzel stadyumlarından birini yapmanın gururunu yaşıyoruz. Vodafone Arena, sadece bir futbol stadyumu değil; aynı zamanda bir eğlence merkezi, konser arenası ve moda merkezi. Her gün yaşayacak bir bina, yaşam merkezi. Stadyumun çiminden aydınlatmasına, yaşam alanlarından koltuklarına varıncaya kadar her bir noktası takımımızın performansını, taraftarlarımızın ve ziyaretçilerimizin rahatını en üst seviyeye çıkartacak şekilde büyük bir özenle tasarlandı. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra Vodafone Arena’yı benzerlerinden ayıran ve öne çıkartan en önemli özelliklerinden bir tanesi de eşi ve benzeri olmayan teknolojik altyapısı. Şimdi bu altyapının, büyük bir futbol yatırımı yapılan Katar’a örnek oluyor olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum.”

İLGİLİ HABERLER