Teknoloji

Vodafone Almanya’nın iki milyon abonesine ait bilgiler ele geçirildi

vodafone

Vodafone’un Almanya biriminin iki milyon abonesine ait kişisel bilgiler bir bilgisayar korsanı tarafından ele geçirildi. Şirketten yapılan açıklamada ele geçirilen kişisel bilgiler arasında abonelerin isimleri, adresleri, banka hesap detayları ve doğum tarihlerinin olduğu belirtildi.

vodafone-logo-271212

Söz konusu bilgilerin şirketin dahili ağında bulunan bir veri tabanından çalındığı öğrenilirken, Vodafone abonelerine gereken bilgilendirmeyi yaptığını açıkladı ve abonelerinden kendilerinden daha fazla bilgi talep eden mesajlara karşı dikkatli olmalarını istedi. Yapılan açıklamada Vodafone’un olaydan büyük üzüntü duyduğunun altı çizilirken, şirket durumdan etkilenen abonelerinden özür diledi.

Ele geçirilen bilgiler arasında telefon numaraları, kredi kartı detayları ve şifrelerin olmadığına dikkat çeken Vodafone Almanya, ele geçirilen bilgilerin banka hesaplarına yönelik bir saldırı için yeterli olmayacağına inandıklarını belirtti. Saldırının gerçekleştiği zamana dair bilgi vermeyen şirket, polis soruşturmasından ötürü müşterilere haber verilmesinin ertelendiğini açıkladı.

Almanya’da yaklaşık 36 milyon abonesi olan Vodafone, saldırının çapı göz önüne alındığı zaman bu saldırının ancak şirket içinden haberdar olan biri tarafından gerçekleştirilebilecek bir eylem olduğunun altını çizmeyi ihmal etmedi.

İlgili >> BBC

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER