Teknoloji

Vodafone Türkiye şebekesi sayesinde akıllı telefonların pil ömrünü uzatıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vodafone-akilli-kapsama-teknolojisi-hasan-suel-141114

Akıllı telefon kullanıcılarının cihazlarından en çok yakındığı nokta pil performansı olmalı. Ekranını, kamerasını, işlemcisini yoğun şekilde kullandığımız çoğu akıllı telefonun tek şarjla sabahtan akşama anca dayanması normal sayılır. Ancak bu saydığımız etkenler kadar bulunduğunuz ortamdaki şebekenin durumu da pil performansını doğrudan ve büyük oranda etkiliyor.

Eğer bulunduğunuz yerde şebekenin sinyal seviyesi iyi değilse, diğer bir deyişle kapsamı zayıfsa, bu durumda akıllı telefonunuz şebekeye bağlı kalmak için daha fazla güç tüketecektir. Bu da pilin daha çabuk şekilde boşalması demek. Aksi durumda, sinyalin kuvvetli olduğu yerde ise akıllı telefon şebekeyle iletişim için o kadar fazla güç harcamak zorunda kalmayacaktır.

Vodafone Türkiye, düzenlediği bir basın toplantısıyla “Akıllı Kapsama Teknolojisi” olarak adlandırdığı yeni teknolojisini paylaştı. Şebekelerini yenileyen, bunun için son bir yılda 1 milyar TL’nin üstünde yatırım yapan ve bu teknolojinin nimetlerinden faydalandıran Vodafone Türkiye’nin iddiasına göre, pil ömründe yüzde 25’e varan oranda artış kaydediliyor.

Bu durumu “Telefonla değil Vodafone’la” sloganıyla ilân eden Vodafone Türkiye’nin İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel “Vodafone olarak, bundan tam bir yıl önce ilan ettiğimiz ve ülkemizin kalkınması açısından kaldıraç etkisi yarattığını düşündüğümüz ?Dijital Dönüşüm Hareketi? doğrultusunda yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Stratejik yatırım programımız içinde ?dijital bağlantılı Türkiye? vizyonuyla yaptığımız teknoloji yatırımlarının, bu yatırımlar içinde de şebeke yatırımlarımızın önemli payı var. ‘Dijital Dönüşüm Hareketi’nin ilanından bu yana, şebekemizi geliştirmek için, bir yılda toplam 1,1 milyar TL?lik yatırım yaptık. 3G şebekemizi Avrupa’nın en ileri HSPA+ altyapısıyla kurduk. 8 ildeki tüm baz istasyonlarımızı SingleRAN teknolojisini içerecek şekilde yeniledik. Son 4 yılda 17 bin ek çekim noktası kurduk. Mobil internet hızımızı 3 yıl içinde 3 katına çıkardık. Şebekemizin, tüketicilerimizin ve kurumlarımızın dijitalleşmesi hedefiyle yaptığımız teknoloji alanındaki yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Konuyla ilgili daha fazla ayrıntıyı aşağıda yer alan basın bülteninde bulabilirsiniz.

BASIN BÜLTENİ

VODAFONE’UN AKILLI KAPSAMA TEKNOLOJİSİ İLE %25’E KADAR DAHA UZUN PİL ÖMRÜ!

Son bir yılda 1 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapan Vodafone Türkiye, yenilediği şebekesiyle ‘Akıllı Kapsama Teknolojisi’nin avantajlarını müşterilerine sunuyor. Bu kapsamda, akıllı telefon kullanıcılarının en büyük sorunlarından olan pil ömrünün uzaması için harekete geçen şirket, pil ömrünü %25’e varan oranda uzatıyor.

14 Kasım 2014 – Dijital bağlantılı yaşamı birey ve kurumlar için kolay ve erişilebilir kılmayı hedefleyen Vodafone Türkiye, mobil iletişim teknolojilerinin gücünü kullanarak abonelerinin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.

“Dijital bağlantılı Türkiye” vizyonuyla hayata geçirdiği teknoloji yatırımları kapsamında şebekesini geliştirmek için son bir yılda 1 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapan şirket; şebeke yatırımlarını, sosyal iş modellerini ve “mobil iş” kavramını tek çatı altında topladığı “Telefonla değil Vodafone’la” platformunu düzenlenen bir toplantıyla basına tanıttı.

Vodafone Türkiye, tüketiciye her zaman “en iyi” bağlantıyı vaat ettiği bu platform kapsamında, akıllı telefonların pil ömrünü uzatacak bir teknolojiyi şebekesine “akıllıca” entegre ederek önemli bir gelişmeye de imza attı. Buna göre Vodafone, “Akıllı Kapsama Teknolojisi” adlı şebekesiyle, akıllı telefonların pil ömrünü %25’e varan oranda uzatma olanağı sunuyor. Vodafone şebekesinin sunduğu pil ömrü avantajı, bağımsız araştırma şirketi Phimetrics’in İstanbul genelinde gerçekleştirdiği ölçümlemelerle de kanıtlandı.

“Telefonla değil Vodafone’la” platformunun tanıtım toplantısında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, şunları söyledi:

“Vodafone olarak, bundan tam bir yıl önce ilan ettiğimiz ve ülkemizin kalkınması açısından kaldıraç etkisi yarattığını düşündüğümüz ‘Dijital Dönüşüm Hareketi’ doğrultusunda yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Stratejik yatırım programımız içinde ‘dijital bağlantılı Türkiye’ vizyonuyla yaptığımız teknoloji yatırımlarının, bu yatırımlar içinde de şebeke yatırımlarımızın önemli payı var. ‘Dijital Dönüşüm Hareketi’nin ilanından bu yana, şebekemizi geliştirmek için, bir yılda toplam 1,1 milyar TL’lik yatırım yaptık. 3G şebekemizi Avrupa’nın en ileri HSPA+ altyapısıyla kurduk. 8 ildeki tüm baz istasyonlarımızı SingleRAN teknolojisini içerecek şekilde yeniledik. Son 4 yılda 17 bin ek çekim noktası kurduk. Mobil internet hızımızı 3 yıl içinde 3 katına çıkardık. Şebekemizin, tüketicilerimizin ve kurumlarımızın dijitalleşmesi hedefiyle yaptığımız teknoloji alanındaki yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz.”

Süel: “Abonelerimize en iyi bağlantıyı vaat ediyoruz”

Dijital dönüşümü gerçekleştirmek için mümkün olduğu kadar çok insanın hayatındaki dijital dönüşümü mümkün kılmak, bunu yaparken de insanların ihtiyaçlarına uygun doğru çözümleri üretmek gerektiğine inandıklarını belirten Hasan Süel, şöyle konuştu:

“‘Telefonla değil Vodafone’la’ platformumuzu, dijital dönüşüm için tüketicinin hayatına dokunmak gerektiği anlayışından yola çıkarak oluşturduk. Şebeke yatırımlarımızı, sosyal iş modellerimizi ve ‘mobil iş’ kavramını tek çatı altında topladığımız bu platformla, tüketicilerimize, Vodafone ile her zaman ‘en iyi’ bağlantıya sahip olma imkânı sunuyoruz. İster bireysel ister kurumsal olsun, tüm abonelerimize, mobil iletişim ihtiyaçları için Vodafone’u tercih ettiklerinde, kesintisiz, hızlı ve kaliteli bağlantı imkânına kavuşacaklarını söylüyoruz. Bu noktada, abonelerinin hayatını kolaylaştırmaya odaklanan bir operatör olarak, günümüz mobil kullanıcısının önündeki en büyük engellerden birini oluşturan pil ömrü sorununa çözüm getirmek için pil ömrünü uzatacak bir teknolojiyi de şebekemize entegre ettik. 3G uzmanlığımız ve teknolojimiz ile harmanladığımız ve ‘Vodafone Akıllı Kapsama Teknolojisi’ adını verdiğimiz şebekemiz sayesinde, akıllı telefonların pil ömrünü %25’e varan oranda uzatıyoruz.”

“Abonelerine 4G deneyimi sağlayan ilk ve tek operatör Vodafone Türkiye”

Vodafone’un şebeke yatırımları içinde 4G hazırlıklarının da önemli bir yer tuttuğunun altını çizen Süel, şöyle devam etti:

“Vodafone, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda en son teknolojiyi kucaklayan, ihtiyaçları karşılayan çözümler geliştiriyor. Grubumuz, 4G teknolojisinin global olarak oluşmasına ve gelişmesine ciddi katkılar sağlıyor. Bugün itibariyle, Vodafone’un faaliyet gösterdiği 15 ülke ve pazarda 4G hizmeti sunuluyor. Vodafone Grubu’nun 4G şebeke erişimi, Avrupa nüfusunun %59’unu kapsıyor. Biz de Vodafone Türkiye olarak, 4G için grubumuzdan aldığımız vizyon ve tecrübeyle çalışıyoruz. 4G uluslararası dolaşım hizmetini Türkiye’de sunan ilk ve tek operatör olarak, Vodafone Red abonelerimize, 28 ülkeyi kapsayan geniş bir coğrafyada 4G teknolojisinin özelliklerinden yararlanma imkânı veriyoruz. Diğer yandan, 4G teknolojisi açısından büyük öneme sahip fiber altyapı için yatırımlarımızı artırdık ve Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) ile imzaladığımız anlaşmayı da kapsayacak şekilde toplamda 300 milyon TL yatırım bedeline ulaşacak büyük bir adım attık. Burada ifade etmek isterim ki lisans verilmeye başlandığında, Vodafone Türkiye olarak 4G’ye geçmeye hazırız. Hükümetimizin genişbanda olan inancı ve 4G yetkilendirilmesini 2015’te bitirme kararlılığını destekliyor, bunu genişbandın yaygınlaşmasının önündeki fiber ve baz istasyonları ile ilgili engelleri hep birlikte kaldırabileceğimiz bir fırsat olarak görüyoruz. Geleceğin teknolojisi olarak gördüğümüz 4G mobil internet şebekesini abonelerimize ilk günden itibaren en hızlı ve en kolay şekilde ulaştırmak üzere çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz. Ülkemiz için değer yaratma vizyonumuz çerçevesinde Vodafone Grubu’ndan aldığımız destek ve cesaretle yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz.”

İLGİLİ HABERLER