Teknoloji

Vodafone ilk yarıyıl sonuçları: 20,6 milyon abone

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vodafone-ceo-gokhan-ogut-111114

Vodafone Türkiye, Nisan-Eylül 2014 arasındaki dönemi kapsayan 2014-2015 mali yılı ilk yarısına ait sonuçları açıkladı. Son 10 yarıyıldır kesintisiz olarak çift haneli büyüme ortaya koyan şirket toplam yarıyıl gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14.3 artırarak 3,6 milyar TL’ye, abone sayısını da 20,6 milyona çıkardı. Böylelikle bu iki alanda tarihinde elde ettiği en yüksek seviyelere ulaşmış oldu.

Şirket mali yılın ikinci çeyreğinde 541 bin net abone kazanımı gerçekleştirdi, pazarda en çok net abone kazanan operatör oldu. Şirketin, 2014-15 mali yılının ilk yarısında Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr?ı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine göre %22 artışla bugüne kadarki en yüksek yarıyıl seviyesi olan 672 milyon TL?ye yükseldi. Aynı dönemde şirketin faaliyet kârı geçen yılın aynı dönemine göre %71 artışla 161 milyon TL olarak gerçekleşti.

Vodafone Türkiye’nin bu yarıyılda abone bazındaki akıllı cihaz penetrasyonu, geçen yılın aynı dönemine göre 10,5 puan artışla %38,6?lık seviyeye yükselirken, veri gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre %47 arttı.

vodafone-2014-2015-birinci-ceyrek-sonuclar-111114

Daha fazla detayı aşağıda yer alan basın bülteninde bulabilirsiniz.

BASIN BÜLTENİ

VODAFONE TÜRKİYE EN ÇOK NET ABONE KAZANAN OPERATÖR OLDU

Vodafone Türkiye istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Toplam gelirde son 10 yarıyıldır kesintisiz olarak çift haneli büyüyen şirket, 2014-2015 mali yılının ilk yarısını rekorlarla kapattı. Vodafone Türkiye, toplam yarıyıl gelirini 3,6 milyar TL’ye, abone sayısını 20,6 milyona çıkararak bu iki alanda “tarihinde elde ettiği en yüksek seviyelere” ulaşma başarısını gösterdi. Vodafone Türkiye, mali yılın ikinci çeyreğinde 541 bin net abone kazanımı ile mobil telekom pazarında “en çok net abone kazanan operatör” oldu.

11 Kasım 2014, İstanbul- Vodafone Türkiye istikrarlı büyümesini 2014-15 mali yılının ilk yarısında da sürdürdü. Nisan-Eylül 2014 dönemine ait ilk yarıyıl sonuçlarını açıklayan şirket, toplam gelirini geçen yılın aynı dönemine göre %14,3 artırdı.

Böylelikle, son 10 yarıyıldır kesintisiz olarak çift haneli büyüyen şirketin, mali yılın ilk yarısında toplam gelirleri tarihinin en yüksek seviyesi olan 3,6 milyar TL’ye ulaştı. Şirketin, 2014-15 mali yılının ilk yarısında Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr’ı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine göre %22 artışla bugüne kadarki en yüksek yarıyıl seviyesi olan 672 milyon TL’ye yükseldi. Aynı dönemde şirketin faaliyet kârı geçen yılın aynı dönemine göre %71 artışla 161 milyon TL olarak gerçekleşti.

En çok abone kazanan operatör

2014-2015 mali yılının ikinci çeyreğinde toplam 541 bin net abone kazanarak mobil telekom pazarında “en çok net abone kazanan operatör” olan Vodafone Türkiye’nin toplam abone sayısı rekor seviye olan 20,6 milyona yükseldi. Vodafone Red tarifeleri, Türkiye’de de faturalı abone bazındaki büyümenin lokomotifi oldu. Şirketin, faturalı abone sayısı 8 milyona çıkarak toplam abone bazının %39’una ulaştı.

Veri gelirlerinde %47 büyüme

Vodafone Türkiye’nin bu yarıyılda abone bazındaki akıllı cihaz penetrasyonu, geçen yılın aynı dönemine göre 10,5 puan artışla %38,6’lık seviyeye yükselirken, veri gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre %47 arttı.

Kurumsal segment gelirlerinde %20’lik büyüme

Türkiye’de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla Yarına Hazırım Platformu’nu hayata geçiren şirket, kurumsal alanda da istikrarlı büyümesini sürdürdü. Vodafone Türkiye kurumsal mobil servis gelirlerini mali yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %20 artırdı.

Müşteri memnuniyeti ile “Türkiye’nin en çok tavsiye edilen mobil operatörü”

Vodafone Türkiye, müşteri memnuniyeti odaklı programı sayesinde Net Tavsiye Skoru’ndaki lider konumunu bu çeyrekte de sürdürdü.

2014-15 mali yıl ilk yarısı performansını değerlendiren Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt şöyle konuştu:

“Vodafone Türkiye olarak mali yılımızın ilk yarısı, 3,6 milyar TL’lik rekor toplam gelire ve 20,6 milyon rekor abone sayısına ulaştığımız ve ikinci çeyrek bazında ?en çok net abone kazanan operatör’ olduğumuz bir dönem oldu. Diğer yandan 10. yarıyılda çift haneli olarak büyüme başarısını göstererek istikrarımızı sürdürdük. Şirketimiz büyürken, ülkemizin de uçtan uca dijital kalkınması hedefiyle yola çıktığımız Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında, yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda son 1 yıllık süreçte yaptığımız 1 milyar TL’nin üzerinde yatırım bunun önemli bir göstergesidir.

Vodafone Türkiye olarak odağımıza yatırımı alarak Türkiye’nin dijital geleceğinin lideri olma vizyonumuzla hedeflerimizde kararlılıkla ilerliyoruz. Ülkemiz için değer yaratma vizyonumuz çerçevesinde Vodafone Grubu’ndan aldığımız destek ve cesaretle yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz ve ?Türkiye’nin iletişim teknolojileri ile dijitalleşmesinde, herkese ilham verme’ misyonumuzu devam ettireceğiz.”

İLGİLİ HABERLER