Teknoloji

Vodafone iki yılda 2 milyar TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştirecek

vodafone

2013-2014 mali yılına ait rakamları kamuoyuyla paylaşan Vodafone, geleceğe dönük vizyonunu da açıkladı. 2013’ün kasım ayında ”Dijital Dönüşüm Hareketi” adını taşıyan stratejik programı başlatan şirket, önümüzdeki iki yıllık dönemde 2 milyar TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştirmeyi planladığını duyurdu. Dijital Dönüşüm Hareketi’nin önümüzdeki dönemde yatırıma odaklanacağını açıklayan Vodafone Türkiye, böylelikle Türkiye’nin her alanda uçtan uca kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

vodafone-logo-271212

31 Mart 2014 itibarıyla sona eren mali yılda gelirlerini yüzde 17.4 oranında artırarak 6.4 milyar TL’ye taşıyan Vodafone, bu kalemdeki pazar payını yüzde 33.4’e yükseltmeyi başardı. FAVÖK miktarı yüzde 27 artışla 1.1 milyar TL’ye çıkan şirketin abone sayısıysa Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun kriterlerine göre 20 milyona çıktı.

Dijital Dönüşüm Hareketi’nin başlamasıyla birlikte mali yılın son 6 aylık döneminde 566 milyon TL’lik yatırım gerçekleştiren şirket, yeni dönemde de bu yatırımların süreceğinin altını çizdi. Türkiye için özel oluşturulmuş yatırımlara dünya çapındaki Project Spring kapsamındaki yatırımların eklenmesiyle birlikte önümüzdeki iki yıl içinde Vodafone Türkiye tarafından gerçekleştirilecek yatırım bedeli 2 milyar TL’yi aşacak.

Dijital Dönüşüm Hareketi programının ana kalemleriniyse ”Dijital bağlantılı Türkiye için Teknoloji Yatırımları”, ”Toplumsal gelişim için Sosyal Yatırımlar” ve ”Mükemmel müşteri deneyimi için Hizmet Yatırımları” oluşturuyor.

Dijital bağlantılı Türkiye için Teknoloji Yatırımları” başlığı altında 4G çalışmaları da yürüten şirket, kısa süre önce Türkiye’de 4G Uluslararası Dolaşım hizmetini sunmaya başlayan ilk operatör olduğunu hatırlattı. Bu hizmet sayesinde 4G uyumlu cihaz sahibi Vodafone aboneleri İspanya, İtalya, Portekiz, Romanya ve Yunanistana’a gerçekleştirdikleri ziyaretlerde RED tarifeleri üzerinden 4G keyfini yaşayabiliyor. Vodafone Türkiye’nin 4G konusundaki hamleleri bununla sınırlı kalmıyor. Kendi markasını taşıyan Smart Power 4 isimli akıllı telefonu üretmek için harekete geçtiğini açıklayan Vodafone, telefonun üretimini de Türkiye’de gerçekleştirerek bir ilkin altına imza atmayı amaçlıyor.

Şebeke geliştirme çalışmalarını sürdüren şirket; İstanbul, Ankara ve İzmir’deki tüm baz istasyonlarını SingleRAN teknolojisine uygun olarak yenilediğini açıkladı. Vodafone Türkiye bu istasyonların küçük yenileme operasyonlarıyla 4G’ye uygun hâle geleceği bilgisini de paylaştı.

Vodafone Türkiye önümüzdeki dönemde tüm mağazalarını yenileyeceğini; spor, sanat ve sosyal sorumluluk alanındaki katkıların da sürdürüleceğini açıkladı.

İLGİLİ HABERLER