Eğlence

VLC olumsuz yorumlara karşı en son Huawei cihazlarını kara listeye alıyor

vlc airplay

vlcHuawei’nin yeni telefonlarından bazılarına açık kaynaklı VLC uygulaması Google Play Store üzerinden indirilemiyor. Uygulamanın geliştiricileri tarafından yapılan açıklamada, çok sayıda Huawei cihaz sahibinin uygulamaya Google Play’de bir yıldız verdiğini ve bu nedenle yeni Huawei cihazlarının kara listeye alındığı belirtildi. Uygulamaya gelen negatif yorumların Huawei’nin bir tercihinden kaynaklanması, süreci biraz daha dikkat çekici hâle getiriyor.

Olumsuz yorumların temelini Huawei’nin agresif pil yönetimi ve arka planda çalışan uygulamaları sonlandırmaya yönelik eğilimi oluşturuyor. Bu tercih, VLC’nin arka planda ses oynatma özelliğini işlevsiz hâle getiriyor.

Uygulamanın forumlarını ziyaret eden Huawei cihaz sahipleri bu durumdan haberdar görünse de, çoğunluğun bu durumdan uygulamayı sorumlu tutması VideoLAN ekibini böyle bir karar almaya itmiş gibi görünüyor.

VLC tarafından kara listeye alınan Huawei modelleri arasında P8, P10 ve P20 başı çekiyor. Söz konusu telefonların sahipleri VideoLAN’ın internet sitesi üzerinden uygulamayı indirebiliyor. Huawei’nin alt markası Honor’a ait telefonlarda ise engellemeyi gerektirecek bir sorunla karşılaşılmadığı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER