Eğlence

VLC Media Player iOS uygulamasının geri dönüş yolculuğu başladı

vlc-media-player-ios-160215

Pek çok iOS cihaz sahibinin favori video uygulamalarından biri olan VLC’nin App Store’a dönüşü uzun bir süredir bekleniyordu. Beklenen yolculuk nihayet başladı ve bazı ülkelerdeki iOS kullanıcıları VLC Media Player uygulamasına yeniden erişim fırsatı yakaladı. Uygulamayı cihazlarından hiç kaldırmamış olanlar da güncellenmiş versiyona geçiş yapma imkanına sahip oldu. Yeni VLC Media Player iOS uygulaması, şu an için iTunes App Store Türkiye mağazasında yayınlanmış değil.

VLC Media Player’ın bugüne kadarki iTunes App Store geçmişiyse iniş çıkışlar barındırıyor. 2011’de bir lisans anlaşmazlığı nedeniyle iTunes App Store’dan kaldırılan uygulama, 2013’ün temmuz ayında geri dönmüştü. Ancak geçtiğimiz eylül ayında VLC Media Player yine iOS’e, geçici de olsa, veda etmişti.

VLC Media Player’ın geliştiricisi tarafından geçtiğimiz yılın sonlarına doğru yapılan bir açıklamada Apple’ın yeni versiyonu kabul ettiğinin ve uygulamanın yakında iTunes App Store’a geri döneceğin müjdesi verilmişti. Ancak bahsedilen versiyonda bir açık tespit edilmesinin ardından yeniden geri çekilen VLC Media Player, açıklardan arındırılmış sürümüyle yeniden iOS ekosistemindeki yerini alıyor.

İLGİLİ HABERLER