EğlenceManşetler

VLC Apple TV uygulaması ile indirilmiş videolar için alternatif yöntem

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

VLC Apple TV

VLC’nin esnek ve kullanışlı video oynatıcısı sözü verildikten birkaç ay sonra Apple TV’ye geldi. Masaüstü uygulamasında olduğu gibi, VLC Apple TV uygulaması da videolarınızı yaygın şekilde kullanılandan sıra dışı olan veya nadir kullanılana kadar geniş yelpazedeki formatta oynatmanızı sağlıyor. Ayrıca özelleştirilmiş çalma hızlarını seçme, birden fazla ses veya alt yazı izleri arasında geçiş yapma, radyo dinlerken albüm kapak fotoğraflarını ve sanatçıların bilgilerini görme gibi özellikelri de sunuyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse, VLC Apple TV uygulaması her Apple TV sahibinin ihtiyaç duyacağı bir uygulama olmayabilir. Bu uygulama daha çok yerel depolama alanı üzerindeki videoları oynatmak için geliştirilmiş. Özellikle korsan yollarla indirilmiş video içeriklerin TV’de oynatılması için pek fazla yol bulunmuyor. Bu noktada VLC uygulaması Apple TV sahiplerine alternatif bir yol sunacaktır.

VLC Apple TV uygulamasını kullanırken karşılaşılan en büyük handikap dosyaları bilgisayardan TV üzerine aktarmak. Bunu aşmak amacıyla, dosyaların yerel bilgisayardan seçildiği ve Apple TV’ye gönderildiği, sürükle-bırak yöntemiyle dosya taşımaya izin veren bir web arayüzü oluşturulmuş. Ayrıca uygulama, yerel medya sunucularını da kontrol ediyor ve oralardan da içerik çekebiliyor.

VLC çok yakında daha fazla kullanıcı dostu servisi eklemeyi planlıyor, bunların arasında Dropbox, OneDrive ve Box gibi servisler de bulunuyor. Bunlar şu anda test ediliyor.

İLGİLİ HABERLER