Eğlence

VLC Android uygulaması için Huawei cihazlarına yeşil ışık yaktı

huawei vlc abd

Geçen yıl VLC uygulamasının geliştiricileri Huawei cihazlarını kara listeye almıştı. Bunun nedeni Huawei cihazlarındaki agresif arka plan görev yönetim yöntemlerinin medya oynatıcı uygulamasında kararsızlıklara ve çökmelere yol açmasıydı. Sonuç olarak bu durum uygulamanın olumsuz yorumlar almasına neden oluyordu.

Her ne kadar bir telefon üreticisinin hareketleri yüzünden tüm kullanıcı kitlesini cezalandırmak adaletsiz olsa da, bu olumsuz durum nihayet sona erdi. Android Police‘in haberine göre, Huawei cihazlarına uygulanan VLC engeli kaldırıldı.

Huawei, yakın zamanda agresif uygulama durdurma prosedürünü, bunu varsayılan olarak ayarlamayı bırakarak geri almıştı. Buna rağmen VLC’nin bir Huawei cihazında çalışmasında sorun çıkartan birtakım hususlar bulunmaya devam ediyordu. Bu nedenle Google Play Store’daki kara liste durumu etkisini sürdürüyordu.

VLC’nin engellemesi Huawei P8, P10 ve P20 cihazlarını kapsıyordu. Ancak Huawei P30 kullanıcıları da bu uygulamayı indiremediklerini bildirmeye başlamışlardı. Neyse ki, artık tüm Huawei kullanıcıları VLC’yi Google Play Store’dan cihazlarına indirebiliyorlar.

Yasağın kalkmış olmasına rağmen, Huawei henüz arka planda görev yönetimi yöntemlerinde bir değişiklik yapıp yapmadığı ya da bunu planlayıp planlamadığı konusunda bir bilgi vermedi. Her ne olursa olsun, bu son gelişme akıllı telefonunu film veya dizi izlemek için kullanmayı sevenleri fazlasıyla mutlu edecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER