Eğlence

VLC Android uygulaması Chromecast desteğine sonunda kavuştu

vlc airplay

vlc androidVLC Android uygulaması kullanıcılarının uzun süredir beklediği özelliklerden biri olan Chromecast desteği sonunda kullanıcılarla buluşmaya başladı. Bu destek sayesinde Android telefon veya tablet sahiplerinin izledikleri bir içeriği Chromecast’in bağlı olduğu bir ekrana yansıtmasının önü açıldı.

Ancak söz konusu destek, şu an için tam anlamıyla işlemiyor. Hâli hazırda uygulamanın en yeni Android beta sürümünde Chromecast desteğine erişilebiliyor. Beta sürümlerinde sıklıkla karşılaşılan hata ve eksikler, VLC’nin en yeni Android betasında da görülüyor. Dolayısıyla bu da zaman zaman Chromecast desteğinden yararlanırken sıkıntı yaşanabileceği anlamına geliyor.

VLC, Chromecast desteğini Android uygulamasının 2.9 sürümünün betasıyla sunuyor. Bu sürümün nihai versiyonunun ne zaman yayınlanacağı ise henüz belirsizliğini koruyor. Beta sürümünün yayınlanmış olması, nihai sürüm için de fazla beklemenin gerekmeyeceğini düşündürüyor. Ancak bu konuda henüz VLC’den bir tarih işaret edilmiş değil. Buna ek olarak, VLC’nin Android uygulamasını geliştirme konusunda yavaş hareket ettiğini de akıllardan çıkarmamak gerekiyor.

VLC Android uygulaması Chromecast desteğini çevrimiçi içeriklerde de sunuyor

VLC Android uygulamasına eklenen Chromecast desteği sadece Android cihazlarda yüklü olan yerel içerikleri kapsamıyor. VLC üzerinden izlenen çevrimiçi içerikler de Chromecast desteğinden yararlanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER