Eğlence

VLC 4K video oynatma desteği kazandı, mobil uygulamalar güncellendi

Geniş yelpazede dosya formatını desteklemesi nedeniyle efsane niteliği taşıyan açık kaynak kodlu video oynatıcı uygulaması VLC bugün önemli bir güncelleme daha kazandı.

vlc-2-1-260913 (565 x 279)

2.1 numarasıyla anılan yeni versiyon iyileştirilmiş ses işlemcisi, çevresel ses çıkışı için düzgün ve eksiksiz destek gibi önemli yenilikler sunuyor. Ancak bundan daha da önemli geliştirmeyi video tarafında görüyoruz. Versiyon 2.1, VLC’nin 4K video oynatma desteği sunduğu ilk sürüm olma unvanını elde etti. Ancak bu desteğin henüz emekleme aşamalarında olduğunu kabul etmek gerekiyor.

Şu anda doğru dürüst 4K video bulmak oldukça zor. Ancak 4K destekli televizyon ve monitörlerin artışıyla birlikte bu çözünürlükte içerik bulmak da daha kolay olacaktır.

VideoLAN, VLC’nin iOS ve Android uygulamalarını da güncelledi. Android versiyonu geçmişe göre daha fazla cihazı destekleme imkanına kavuştu. Ayrıca VLC’nin Windows Phone 8, Windows RT, Windows 8 ve 8.1’in “modern” kullanıcı arayüzüne özel versiyonları için de özel “kısmi sürümleri” de yayınlandı.

İlgili >> VideoLAN

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER