Teknoloji

VLC 3.0 ile birlikte Chromecast desteği geliyor

google-chromecast-inceleme00007

VLC tarafından yayınlanan bir değişiklik kaydına göre Google Chromecast desteği çok yakında popüler medya oynatıcısına ekleniyor. Bu, kullanıcıların herhangi bir medya dosyasının VLC aracılığıyla HDMI aygıtının bağlı olduğu TV’de yayınlanabileceği anlamına geliyor.

Bunun yanında VLC daha önce bütün uygulamalarına bu desteği eklemeyi planladığını söylemişti. Geçtiğimiz haziran ayında Chromecast desteğinin ilk olarak iOS’e geleceği söylenmişti. Android uygulamasının da bu güncellemeyi daha sonra, PC ve Mac uygulamaları gibi alacağı dile getirilmişti.

Ne var ki, resmi iPhone ve iPad uygulamaları geçen yıl, iOS 8’in yayınlanmasından sonra iTunes’dan kaldırılmıştı ve henüz yeniden dağıtıma çıkmadı. Ayrıca söz konusu Chromecast desteği şu anda mevcut olan Android, PC ve OS X versiyonlarına da henüz gelmedi.

VLC’nin geliştiricisi VideoLan’ın Chromecast desteği için VLC oynatıcısının üçüncü versiyonun beklediği anlaşılıyor. Gelen haberler VLC’nin iOS versiyonunun geri dönüşünün yakın olduğunu işaret ediyor. Chromecast desteği de aynı zamanda gelebilir.

Değişiklik kaydında VLC 2.2 ile VLC 3.0 arasındaki farklar listeleniyor, Yayın Çıkışı şeklinde bir başlık taşıyan bölümün altında “Chromecast çıkış modülü” şeklinde bir satırı bulunuyor. Bu da VLC 3.0 sürümünde beklenen Chromecast desteği için güçlü bir kanıt sayılıyor.

Google’ın HDMI aygıtı Chromecast henüz Türkiye’de resmi olarak satılmıyor, ancak yurt dışına seyahate gidenler dünyanın birçok ülkesinde bu cihazı edinebilirler. Chromecast’in ABD satış fiyatı 35 dolar. VLC’nin eklenmesiyle birlikte Chromecast güçlü bir video oynatma alternatifi daha kazanacaktır.

İLGİLİ HABERLER