Eğlence

İki bin TL’lik iPhone uygulaması Vizzywig 4K çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vizzywig-4k-150914İki bin TL’nin üstünde para verdiğiniz iPhone’unuz için bir uygulamaya da 2 bin TL daha ödeme yapar mısınız? Cevabınızın “hayır” olacağını duyar gibiyiz. Ancak i4software farklı düşünüyor olmalı ki, Vizzywig 4K olarak adlandırılan ve iPhone 5s’te 4K videolar çekip oluşturmayı sağlayan uygulama için 999 dolar veya TL cinsinden yazacak olursak 2099,99 TL isteyebiliyor.

2013 model iPhone ile 4K videolar yapmaya izin veren bu uygylama iOS 7 ve üstü sürümle çalışıyor. Uygulamayı kullanmaya devam etmek için, ileride herhangi bir bilgilendirme yapılıncaya kadar iOS 8’e güncelleme yapmamak gerekiyor.

iOS 8’in mobil platformun fotoğrafları çok hızlı seri hâlinde çekmesine engel olduğu belirtiliyor ve bu nedenle iOS 7’de kalınması öneriliyor. iOS 8’in de kendi Burst mod özelliği var, ancak Vizzywig 4K’ninkiyle karşılaştırıldığında bu çok sınırlı kalıyor, saniyede sadece 10 kare çekimi yapılabiliyor. Vizzywig 4K ise bundan çok daha fazlasına ihtiyaç duyuyor. Çünkü Vizzywig 4K teknik olarak video kaydı yapmıyor, birden fazla fotoğrafı birleştirerek tek bir görüntü hâline getiriyor.

Teknik olarak uygulama 4K fotoğrafları saniyede 24 kare hızla yakalıyor. Daha sonra çekilen görüntüler tek bir 4K video oluşturulacak şekilde birleştiriliyor. Bu yöntem biraz zahmetli ve garip gibi görünse de, doğrudan video kaydına göre bazı avantajları bulunuyor. Bunlar içinde en dikkat çekici olanı, tüm karelerin çekimi iPhone 5s’in 8 megapiksel sensörünün tamamı kullanılarak gerçekleştiriliyor, böylelikle ham, sıkıştırılmamış kalite elde ediliyor.

Vizzywig 4K saniyede 72 MB hızda, diğer bir deyişle saniyede 576 Megabitlik çekim gerçekleştiriyor. Bu, LG G3’ün erişti 4 MB/s’lik kayıt limitinin epey üstüne çıkıldığı anlamına geliyor.

Uygulama bağımsız görüntü çekimi yaptığı için, video klip içindeki her bir kareye erişme ve bunları tek tek düzenleme fırsatı da sunuluyor. Vizzywig 4K her bir kareyle tek tek uğraşmak istemeyenler için işi otomatik hâle de getirebiliyor. Kendi video editörü sayesinde geçişler, başlıklar, jenerikler eklemek, oluşturulan videoları hızlı şekilde YouTube’a yüklemek de mümkün oluyor.

App Store’da yer alan uygulamalar üstünde sıkı bir kontrol uygulayan Apple’ın yaklaşık 2 bin TL fiyat etiketine sahip bir uygulamaya izin vermesi garip gibi görünüyor. Ancak böyle karmaşık bir sisteme sahip olan ve normalde iPhone 5s’te bulunmayan bir özelliği cihaza kazandıran uygulamanın bu kadar paraya değeceği düşünülmüş olmalı. Ne var ki, iOS 7 kısıtlamasının bulunması kullanıcılar için can sıkıcı olabilir. Hem 2 bin TL para verip hem de iOS 8’e güncelleme yapamamak kullanıcıların istemeyeceği bir durum olmalı.

İLGİLİ HABERLER