Teknoloji

Vivo Z5’ten ilk resmi görüntüler geldi

vivo z5

Vivo‘nun V1921A model numaralı telefonunun Vivo Z5 adıyla resmiyet kazanacağı geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. 31 Temmuz’da Çin’in başkenti Pekin’de tanıtılacak akıllı telefona ait ilk resmi görseller de yayınlandı.

Vivo Z5’in tasarımını gözler önüne seren resmi tanıtım fotoğrafları, şirketin ürün müdürü tarafından paylaşıldı. Fotoğraflarda göze oldukça hoş görünen üç renk seçeneğinin varlığı dikkat çekiyor. Buna ek olarak, görünürde bir parmak izi tarayıcısının olmaması da göze çarpıyor. Cihazın arka köşesine dikey olarak yerleştirilen üç lensli arka kamera sistemi de dikkatlerden kaçmıyor. Bu sistemde ana kamera görevini 48 megapiksellik sensörün üstleneceği biliniyor.

Akıllı telefonda 6.38 inç büyüklüğünde Full HD+ AMOLED ekranın bulunacağınını TENAA belgeleri gözler önüne sermişti. Parmak izi tarayıcısının bu ekranın içine yerleştirilmiş olma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. 48 megapiksellik ana sensöre ise 8 ve 2 megapiksellik iki sensör daha eşlik ediyor. 2 megapiksellik kameranın derinlik sensörü işlevi görmesi bekleniyor.

Paylaşılan görseller, Vivo’nun Jovi adını taşıyan asistan tuşunu amiral gemisi cihazlarının ötesine taşıma konusunda kararlı olduğunu gösteriyor. Söz konusu tuş, Vivo Z5’te sol kenarda yer alıyor. Telefonun sağ kenarında ise ses kontrol ve güç tuşları bulunuyor.

Vivo Z5, cam bir arka panele sahip gibi görünüyor. Siyah renk seçeneğinde yeşil detayların varlığı göze çarpıyor. İkinci renk seçeneği içinse sadece mor demek mantıklı görünüyor. Üçüncü seçenekte ise dalga ve gök mavisi olarak adlandırılan iki farklı mavi tonunun karışımı tercih edilmiş.

Vivo Z5 hakkındaki tüm detaylar için 31 Temmuz’a kadar sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER