Teknoloji

Vivo Y78 farklı bir işlemciyle dünyaya açılıyor

vivo y78

Vivo Y78 kısa bir süre önce Çin’de gözler önüne çıkmıştı. Akıllı telefon şimdi de farklı bir işlemci ve daha büyük ekranla dünyaya açılıyor. Bu değişiklikler telefonu nisan ayında tanıtılan Y78+’a biraz daha yakın hâle getirse de, bu telefonların da tamamen aynı olmadığını belirtmek gerekiyor.

Y78’in küresel versiyonunda 6.78 inç büyüklüğünde 120 Hz AMOLED ekran bulunuyor. Görüntü oranı 20:9 olan bu ekran, Full HD+ çözünürlük sunuyor. Ekran parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapıyor. Bu ekranın kavisli olduğunu da belirtmekte fayda var. 7.9 mm kalınlığındaki telefon tartıda 177 gram çekiyor. Akıllı telefon toza ve su sıçramalarına karşı IP54 dayanıklılık sertifikasına sahip.

Bu ekranın üstündeki yuvarlak delik 16 megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Arka tarafta ise optik görüntü sabitleme özellikli 64 megapiksel ana kamerayı 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü tamamlıyor. Bu noktada diğer Y78 modellerinde 50 megapiksel arka kamera ve 8 megapiksel ön kamera bulunduğunu belirtmekte fayda var.

vivo y78

Vivo Y78’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 695 işlemci bulunuyor. 5G desteğini de beraberinde getiren bu işlemciye 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı eşlik ediyor. Akıllı telefon kutusundan Android 13 ve FuntouchOS 13 yüklü şekilde çıkıyor.

Vivo Y78 5000 mAh pille geliyor

Y78’de 44W şarj destekli 5000 mAh pil bulunuyor. Telefonun kutusundan şarj adaptörü ve USB-C kablosu da çıkıyor. Singapur’da telefonla birlikte şeffaf kılıf ve bir ekran koruyucusu da sunuluyor.

vivo y78

Vivo Y78’in küresel versiyonunun fiyatı ve çıkış tarihi konusunda net bir bilgi verilmiş değil. Akıllı telefon altın sarısı ve siyah renk seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak.

İLGİLİ HABERLER