Teknoloji

Vivo Y33T tanıtıldı: Snapdragon 680 işlemci, 50 MP kamera

vivo y33t

Akıllı telefon pazarının hızlı üreticilerinden Vivo, uygun fiyatlı cihaz portföyünü genişletmeye devam ediyor. Bu doğrultuda Y serisine özel bir önem gösteren Vivo, Y33T modelini gözler önüne çıkardı.

Y33T, teknik özellikleri bakımından Y21T’nin Hindistan’da piyasaya sürülen versiyonuyla bir hayli benzerlik gösteriyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 680 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. Sanal RAM özelliği sayesinde bellek kapasitesinin üstüne 4 GB daha eklenebiliyor. Telefonun 128 GB depolama alanı ise microSD kart desteğiyle artırılabiliyor.

Telefonun yenileme hızı 60 Hz olan ekranında 16 megapiksel çözünürlüklü ön kamerası da bulunuyor. Bu LCD panelin büyüklüğü 6.58 inç. Ekran Full HD+ çözünürlük sunuyor. Akıllı telefon kutusundan FuntouchOS 12 kullanıcı arayüzüyle çıkıyor.

Vivo’nun açıklamasında Y33T’nin Android sürümüyle ilgili bilgi verilmedi. Ancak Y21T ile olan benzerlik, akıllı telefonun kutusundan Android 11 yüklü olarak çıkması ihtimalini artırıyor.

Vivo Y33T’nin arkasında üçlü bir kamera sistemi bulunuyor. Burada ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü de sistemi tamamlıyor.

Vivo Y33T’nin parmak izi tarayıcısı telefonun kenarına yerleştirilmiş. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pili veriyor. USB-C girişi üzerinden doldurulan bu pil, 18W şarj desteğine sahip. Telefon için “Ayna Siyahı” ve “Gün Ortası Rüyası” olarak adlandırılan iki renk seçeneği sunuluyor.

Vivo Y33T Hindistan’da 18 bin 990 rupiden (3554 TL) başlayan fiyatlarla piyasaya çıktı.

İLGİLİ HABERLER