Teknoloji

Vivo Y30 tanıtıldı: 6.47 inç Ultra O ekran, 5000 mAh pil

vivo y30

Vivo, Y serisini düzenli olarak yeni telefonlarla genişletmeye devam ediyor. Bu doğrultuda seriye eklenen son cihaz Vivo Y30 adını taşıyor. Y30 dört arka kamera ve 5000 mAh kapasiteli pille geliyor.

Y30’da Vivo’nun “Ultra O” adını verdiği bir ekran bulunuyor. 6.47 inç büyüklüğündeki HD+ çözünürlüklü bu ekranın sol üst köşesindeki yuvarlak delik, telefonun ön kamerasına ev sahipliği yapıyor.

Akıllı telefon MediaTek Helio P35 işlemciye sahip. Bu işlemciye 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Vivo tarafından paylaşılan ürün fotoğraflarına bakıldığında cihazın plastik bir arka panele sahip olduğu anlaşılıyor. Bu panelin üstündeki parmak izi tarayıcısı da gözden kaçmıyor.

Vivo Y30’un arkasında dört sensörlü bir kamera sistemi bulunuyor. Burada ana kamera görevini 13 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel derinlik sensörü ve makro kamera olduğu düşünülen bir diğer 2 megapiksellik sensör sistemi tamamlıyor. Telefonun ön kamerasının çözünürlüğü ise 8 megapiksel. Akıllı telefon kutusundan Android 10 yüklü olarak çıkacak. Cihaza ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 5000 mAh kapasiteli pili sağlıyor.

Vivo Y30 ilk olarak 9 Mayıs’ta Malezya’da satışa sunulacak. Telefonun fiyat etiketinde 899 Malezya Ringgiti (1502 TL) yazacak. Y30’un diğer ülkelerde çıkışı konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER