Teknoloji

Vivo X9s ve X9s Plus çift selfie kameralarla geliyor

vivo x9sÇinli telefon üreticisi Vivo bu hafta başında Çin’de iki yeni telefonun, Vivo X9s ve X9s Plus‘ın duyurusunu gerçekleştirdi. Her iki telefon da daha önce çıkan X9 cihazlarının güncellenmiş versiyonları olma özelliğini taşıyor.

Her iki yeni model de daha büyük kapasiteli piller, biraz daha geniş gövdeler ve Android Nougat gibi özelliklerle geliyor. Daha eski versiyonları gibi, bu telefonlarda da çift selfie kameralar bulunuyor. Telefonların teknik özelliklerinde ise çok fazla değişikliğin olmadığı belirtiliyor. 2998 yuan, yani yaklaşık 1590 TL civarında bir fiyattan satışa çıkacak X9s Plus’ın teknik özellikleri aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  • 5.85 inç, Full HD AMOLED ekran
  • 16 megapiksel arka kamera
  • 20 megapiksel ve 5 megapiksel çift ön kamera
  • Parmak izi okuyucu
  • 4 GB RAM
  • 64 GB dahili hafıza
  • 4015 mAh pil
  • Android Nougat

Daha küçük ekranlı X9s’te de benzer teknik özellikler var, ancak daha küçük boyutlu bir ekran ve düşük kapasiteli bir pil bulunuyor. Bu telefon da çift selfie kameraya sahip. Vivo, bu çift kameralı sistem sayesinde arka planı bulanıklaştırılmış, bokeh efekti verilmiş fotoğrafların çekilebileceğini belirtiyor.

Oppo ile birlikte LG ve Alcatel gibi şirketler de geçmişte çift ön kameralı cihaz denemesinde bulunmuştu. Ancak daha önce temel olarak geniş açılı çekimler için çift kameranın kullanımına gidilmişti.

Vivo X9s ve X9s Plus’ı Türkiye’de beklemeyin

Vivo adı Türkiye’de pek bilinmiyor, telefonları ülkemizde resmi olarak satışa sunulmuyor. Ancak yurt dışında bu markanın popülaritesi yavaş yavaş artmaya başlıyor. Bir pazar araştırma şirketinin rakamlarına göre, Vivo dünyanın en büyük beşinci akıllı telefon üreticisi konumunda. Şirket çoğunlukla Çin ve Hindistan pazarlarına odaklanıyor. Ancak önümüzdeki iki FIFA Dünya Kupası etkinliğine sponsor olarak adını uluslararası pazarda daha iyi şekilde tanıtmayı hedefliyor.

Ne var ki, daha önceki Vivo telefonları gibi, Vivo X9s ve Vivo X9s Plus’ın Türkiye’de resmi olarak satışa sunulmasını beklemiyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER