Teknoloji

Vivo X90 serisinin kamera sisteminin detaylarını anlattı, örnek fotoğraflar paylaştı

vivo x90
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Vivo X90 serisi henüz resmiyet kazanmadı. Ancak Çinli üretici şimdiden yeni telefonlarında kullanıcıları bekleyen kamera sistemiyle ilgili önemli detayları paylaştı. Vivo ve Zeiss’ın geçtiğimiz yıl X80 serisiyle başlayan iş birliği X90 serisinde de devam edecek.

X90 serisinin kamera sistemi, farklı görevlerden sorumlu çok sayıda parçadan oluşuyor. Vivo ve Zeiss, insan gözünün gördüğüyle tamamen örtüşen dijital bir görüntüyü ortaya çıkarmayı hedefliyor. Paylaşılan örnek karelerin de etkileyici göründüğünü söylemek gerekiyor.

Vivo ve Zeiss’ın bu yılki odak noktasında portre ve gece çekimleri bulunuyor. Bu çekimleri geliştirmek için hazırlanan teknolojilerin bazıları doğrudan Vivo’nun imzasını taşırken, bazılarının iki şirketin ortak çalışmasının sonucu olduğu belirtildi.

Optik sistemde görüntü sensörünün sinyalden gürültüye oranını artıran gelişmiş lens ve kaplamaların tercih edildiği belirtilirken, Gerçek Renk Restorasyon Motoru ile de doğru beyaz dengesine karar verildiği ifade edildi.

Ultra Net Görüntü Kalitesi Motoru adını taşıyan süper çözünürlüklü algoritma ise lensin sanal bir modelini kullanıyor ve bu sayede optik problemler nedeniyle kaybolan bilgilerin yüzde 35’ini geri getiriyor. Çoklu kare modu ise görüntü kalitesini ve dinamik aralığı geliştiriyor. Bunun özellikle periskop lens için kullanışlı olduğu belirtiliyor.

Portre fotoğraflar için geliştirilen sistem ise üç parçadan oluşuyor. İlk parça sahneyi anlamaya çalışıyor ve yüz üzerinde sayıları 103’e kadar çıkan noktalar belirliyor. Ayrıca süjenin duruşunu da dikkate alıyor. Kalan iki parça ise iş bölümü yapıyor. Biri süje ile ilgileniyor ve makine öğrenmesiyle desteklenen güzelleştirme filtrelerini uyguluyor, diğeri ise farklı kriterler üzerinden arka plan ayarlaması yapıyor.

vivo x90Vivo X90 serisinde düşük ışıklı ortamlarda çekilen fotoğrafları iyileştirmek için de özel bir sistem bulunuyor. Maksimum hassasiyet iki katına çıkarılırken, maksimum ISO seviyesi de 402.000’e çıkarılıyor. Vivo’dan verilen bilgiye, bu sistemle yıldızlı bir gökyüzü fotoğrafı uzun pozlama yapmadan veya tripod olmadan çekilebiliyor.

Vivo X90 serisinin ne zaman resmiyet kazanacağı şu an için bilinmiyor. Ancak serinin üyelerinin 2022 sona ermeden tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER