Teknoloji

Vivo X90’ın işlemcisi test sonucuyla doğrulandı

vivo x90 pro+

Vivo X90 serisi 22 Kasım’da resmiyet kazanacak. Geekbench’in benchmark testi sayesinde standart X90 hakkında daha fazla fikir edinmek mümkün oluyor. Test sonucuna göre, akıllı telefon MediaTek’in Dimensity 9200 işlemcisiyle gelecek. Bu işlemciye 12 GB RAM eşlik edecek.

X90 testte tek çekirdek performansıyla 1353, çoklu çekirdek performansıyla da 4055 puan alıyor. Bu puanların Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemcili cihazların biraz arkasında kaldığını belirtmek gerekiyor.

Snapdragon 8 Gen 2 işlemci taşıyacak cihazlardan biri olan X90 Pro+ aynı testten sırasıyla 1485 ve 4739 puan alıyor. Bu noktada testten geçen cihazların nihai versiyonlar olmadığını ve puanların değişebileceğini belirtmek gerekiyor.

vivo x90

Vivo X90 kutusundan Android 13 yüklü olarak çıkacak

Benchmark testinin sonucu, telefonun kutusundan Android 13 ve Origin OS 3 yüklü olarak çıkacağını da gösteriyor. Telefonun Çin dışında Funtouch OS kullanıcı arayüzüyle satışa sunulacağını bu noktada hatırlatmak gerekiyor. Vivo V2 görüntü sinyali işlemcisi ve 1 inç ana kamera sensörü de telefonda bulunması beklenen özellikler arasında yer alıyor.

Vivo X90 serisi hakkında tanıtımdan önce başka detayların da gün yüzüne çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER