Teknoloji

Vivo X80 Pro Plus Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyle gelecek

vivo x70 pro x80

Vivo X8 ve X80 Pro modellerinde Dimensity 9000 işlemcinin bulunacağı AnTuTu ve Geekbench’in performans testi sonuçlarıyla görülmüştü. Vivo X80 Pro Plus ise aynı serideki kardeşlerinden farklı bir yerde konumlanacak.

Geekbench’in performans testi, X80 Pro Plus’ta farklı bir işlemcinin bulunacağını gözler önüne seriyor. Testin sonuç sayfasına göre, bu telefonun kalbinde Qualcomm’un amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 1 işlemci yer alıyor.

Sonuç sayfası telefonla ilgili başka bilgiler de veriyor. Snapdragon 8 Gen 1’e 12 GB RAM’in eşlik edeceği telefonun kutusundan Android 12 ile çıkacağı görülüyor. Telefonun özellikle çok çekirdek puanı düşük olsa da, testin cihazın piyasaya çıkacak versiyonunda yapılmamış olması muhtemel görünüyor.

vivo x80 pro plus Vivo X80 Pro Plus, 6.78 inç büyüklüğünde QHD+ çözünürlüklü 120 Hz AMOLED ekranla gelecek. Pro Plus, kamerasıyla da serinin diğer üyelerinden ayrı bir yerde konumlanacak. Vivo’nun V1 adını taşıyan özel görüntü sinyali işlemcisinin kullanılacağı telefonda ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Samsung ISOCELL GN1 sensör üstlenecek. 48 megapiksel ultra geniş açılı kameraya sahip telefonda telefoto kamera görevini ise yine 50 megapiksel çözünürlüklü iki sensör yerine getirecek.

Vivo X80 serisi için resmi duyurunun bu ay içinde yapılması ve serinin üyelerini de yine bu ay bitmeden piyasaya sürülmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER