Teknoloji

Vivo X50 paylaşımı büyük kamera lensini gösteriyor

vivo x50

Vivo, X50 adını taşıyan sıradaki amiral gemisi telefonu için ipuçları vermeye başladı. Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da paylaşılan bir video, akıllı telefonun kamera sistemini gösteriyor. Bu sistemde periskop telefoto lens, iki adet normal görünümlü lens ve ana kamera olduğu düşünülen çok daha büyük bir modül bulunuyor. Modül robotik bir gimbal tarafından kontrol edildikçe lens de dönüyor. Bu da, kameranın ana özelliklerinden birinin görüntü sabitleme olduğunu gösteriyor.

Vivo’nun koronavirüs salgını nedeniyle tam anlamıyla sergileme fırsatı bulamadığı Apex 2020 konsept telefonunun en önemli yeniliklerinden birisi; 48 megapiksel çözünürlüklü kameranın “gimbal benzeri” bir görüntü sabitleme özelliğine sahip olmasıydı.

Vivo’dan yapılan açıklamada tasarımda bukalemun gözlerinden ilham alındığı ve sistemin tipik optik görüntü sabitleme teknolojisine kıyasla yüzde 200 oranında daha efektif olduğu iddia edilmişti. Böylelikle hem gece çekimlerinde daha uzun pozlama yapmak hem de daha pürüzsüz video kaydedebilmek mümkün hâle gelmişti. Görünen o ki, X50 bu yaklaşımın somut anlamda uygulamaya koyulduğu ilk telefon olacak. Başka bir tanıtım videosu ise X50’nin kamerasının düşük ışıktaki yetenekleri konusunda ipucu veriyor.

vivo x50

Apex 2020’de lens parçalarının gerçekten hareket ettiği ve 5 ila 7 kat yakınlaştırmayı mümkün kılan özel bir periskop zum sistemi bulunuyordu. Periskop “zum” lensi bulunan Galaxy S20 Ultra gibi diğer telefonlarda gerçekten uzun ana lensler kullanılıyor ve odak mesafesinin ayarlanması için yazılım desteğinden yararlanılıyor. Apex 2020’deki tasarımın X50’ye nasıl uygulanacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Vivo X50’de Samsung’un duyurusunu yeni yaptığı ISOCELL GN1 sensörünün bulunması muhtemel görünüyor. GN1’in büyük fiziksel boyutu ve Vivo’nun gelişmiş sabitleme teknolojisinin birleşimi, X50’de ana kamera lensini ciddi ölçüde büyütmüş olabilir.

Vivo X50, 1 Haziran itibarıyla resmiyet kazanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER