Teknoloji

Kamera özellikleriyle dikkat çeken Vivo X50 serisi tanıtıldı

vivo x50 pro plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Vivo X50 serisi akıllı telefonlarını tanıttı. X50, X50 Pro ve X50 Pro Plus adını taşıyan yeni telefonların hepsi üst sınıf kamera özellikleri vadediyor. Qualcomm Snapdragon 865 ve 765G işlemcilerin varlığı ise yüksek performans ve 5G desteğini bir arada sunuyor.

Serinin amiral gemisi olarak X50 Pro Plus modeli öne çıkıyor. Samsung’un yeni 50 MP ISOCELL GN1 sensörünün kullanıldığı ilk telefon olan X50 Pro Plus, aynı zamanda ISOCELL ve Tetracell’in bir arada bulunduğu ilk cihaz olma özelliğini taşıyor. Büyük 2.4µm piksellere sahip olan telefon, birleştirilmiş modda 12.5 megapiksel çözünürlüklü kareler yakalayabiliyor.

Vivo’dan verilen bilgiye göre, hareketli netleştirme algoritmasının ve sürekli odak takibi özelliğinin birleşimi sayesinde telefonda geceleri bile yüksek kaliteli fotoğraf ve videolar çekilebilecek. Bu noktada X50 serisinin tüm üyelerinde Süper Gece ve Astro modlarının bulunduğunu ve bu modlar sayesinde gece gökyüzünün net fotoğraflarının yakalanabildiğini belirtmekte fayda var.

Vivo X50 Pro Plus
Vivo X50 Pro Plus

X50 Pro Plus’ın arkasında 60x hibrit zum yapabilen Hyper Zoom isimli bir periskop zum kamerası bulunuyor. 8 megapiksel çözünürlüklü sensör, 5x optik zum yeteneğine sahip. 120 derece görüş açısına sahip 8 megapiksel kamera ise aynı zamanda makro çekimler için kullanılabiliyor. 13 megapiksel çözünürlüklü portre kamerası da 2x optik zum yapabiliyor.

Vivo X50 Pro da güçlü bir kamera sistemine sahip

Serinin “ortanca üyesi” olarak tanımlanabilecek X50 Pro da heyecan verici bir kamera sistemine sahip. Akıllı telefonun ana kamerasında gimbal tarzı bir sabitleştirme mekanizması kullanılıyor. Böylelikle Vivo X50 Pro ile rakiplerinkilere kıyasla daha sabit videolar kaydetmek mümkün oluyor.

Vivo X50 Pro

Söz konusu sensör, 48 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX598. Gimbal sistemiyle döndürme açısı uzatılırken, titreme önleyici alan da genişletiliyor. Böylelikle ortaya standart optik görüntü sabitleyicilere kıyasla daha güçlü bir performans çıkıyor.

X50 Pro’nun diğer kameraları, X50 Pro Plus ile hemen hemen aynı. Sadece periskop kameranın diyafram genişliği f/3.4. Telefonun önünde ise f/2.5 diyafram genişlikli 32 megapiksel bir kamera bulunuyor.

X50 Pro da Plus versiyon gibi 2376 x 1080 piksel çözünürlüklü kavisli OLED ekrana sahip. Akıllı telefonun parmak izi tarayıcısı da ekrana yerleştirilmiş. Plus versiyonda tercihini Snapdragon 855’ten yana kullanan Vivo, X50 Pro’da ise Snapdragon 765G’yi seçmiş.

Vivo X50 tasarımıyla öne çıkıyor

Standart Vivo X50’de ise gimbal sabitleştirme sistemi ve periskop zum gibi kamera özellikleri bulunmuyor. Bu modelde ana satış noktası olarak tasarım ön plana çıkıyor.

Vivo X50

Sadece 7.49 mm. kalınlığındaki X50, bugüne kadar üretilen en ince 5G uyumlu telefon olma özelliğini taşıyor. Snapdragon 765G işlemciye sahip telefon, 6.56 inç büyüklüğünde düz bir AMOLED ekranla geliyor. Ekranın çözünürlüğünün diğer versiyonlarla aynı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Ekranın üstündeki delikte, yine tıpkı diğer modellerde olduğu gibi, 32 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor. Telefonun ana kamerasında ise X50 Pro ile aynı 48 megapiksel çözünürlüklü sensör tercih edilmiş. Ancak sabitleme için gelişmiş çözüm yerine standart optik görüntü sabitleme sistemi seçilmiş.

Ultra geniş açılı ve 13 megapiksel “kısa” telefoto kameralar varlıklarını X50’de de sürdürüyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 33W hızlı şarj desteğine sahip 4200 mAh pili veriyor.

Vivo X50 serisi ne zaman çıkacak?

Vivo X50 ve X50 Pro’da Snapdragon 765G’ye 8 GB RAM eşlik ediyor. Telefonların dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB olarak sıralanıyor. X50 Pro Plus’ta ise ekstra olarak 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanından oluşan konfigürasyon kullanıcıları karşılıyor.

Vivo X50, 6 Haziran itibarıyla satışa sunulacak. X50 Pro da 12 Haziran itibarıyla raflardaki yerini alacak. X50 Pro Plus içinse temmuz ayını beklemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER