Teknoloji

Vivo X30 kamera sisteminin detayları netleşiyor

vivo x30
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Vivo X30, 16 Aralık’ta resmen gözler önüne çıkacak. Akıllı telefonda dört arka kameranın bulunacağı daha önce açıklanmıştı. Bu dörtlü kamera sisteminin detayları da Weibo’da yapılan bir paylaşımla gün yüzüne çıktı.

Vivo X30’da ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensörün üstleneceği daha önce bizzat Vivo tarafından açıklanmıştı. Akıllı telefonda 32 megapiksel çözünürlüklü bir özel portre kamera sensörünün bulunacağı söyleniyor. Bu kameranın 50 mm. lensle çekilen profesyonel fotoğraflarınkine benzer bir sonuç vermesi bekleniyor. 8 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı sensör ve 13 megapiksel çözünürlüklü periskop kamera da Vivo X30’un kamera sisteminin parçaları arasında sayılıyor.

Vivo X30’un kamera sisteminin hem optik hem de elektronik görüntü sabitleyiciye sahip olacağı belirtiliyor. Ancak hangi kameranın her iki teknolojiyi birden barındıracağı konusunda ortada henüz somut bir bilgi bulunmuyor. Vivo X30’un 60x dijital zoom ve süper telefoto periskop kamerayla birlikte geleceği daha önce açıklanmıştı.

Vivo X30 Exynos 980 işlemciyle gelecek

Vivo şimdiye kadar akıllı telefonun sadece kırmızı ve mercan renkli arka panellerini paylaşmıştı. Şirketten yapılan son paylaşımda X30’un ön panelini görmek de mümkün oluyor. Telefonda ekranın sağ üst köşesindeki yuvarlak kamera deliği göze çarpıyor. Daha önce bu konuyla ilgili bir sızıntı görülse de, Vivo tarafından ilk kez bir doğrulama gelmiş oldu.

vivo x30Vivo X30, entegre 5G modeme sahip Exynos 980 işlemciyle gelecek. Vivo X30’da Android işletim sistemini şirketin Jovi OS adını verdiği kullanıcı arayüzünün tamamlaması bekleniyor. Söz konusu kullanıcı arayüzü, daha önce FuntouchOS adını taşıyordu.

İLGİLİ HABERLER