Teknoloji

Vivo X100 serisinde en hızlı bellek teknolojisine yer verecek

vivo x100

Vivo X100 serisinin üyelerinin yakında gözler önüne çıkması bekleniyor. Bekleyiş sürerken, seriyle ilgili yeni haberler de gelmeye devam ediyor. Bu haberlerin en günceli, X100 serisinde kullanılacak bellek teknolojisiyle ilgili. Kaynağın ünlü duyumcu Digital Chat Station olması da haberin doğru olması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Digital Chat Station’ın Weibo’daki paylaşımına göre, X100 serisinde piyasadaki en hızlı DRAM olan LPDDR5T’e yer verilecek. 9.5 Gbps’ye kadar ulaşan operasyon hızı vadeden LPDDR5T, hâlihazırda pek çok amiral gemisi telefonda kullanılan LPDDR5X DRAM’den yüzde 12.5 daha hızlı bir performans sergiliyor.

X100 serisinde Vivo’nun X100, X100 Pro ve X100 Pro+ adını taşıyan üç modele yer vermesine kesin gözüyle bakılıyor. Üç modelin de amiral gemisi işlemciler taşıması ve bu işlemcilerin kısa süre önce tanıtılan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 ile kasım ayının ilk günlerinde resmiyet kazanacak olan MediaTek Dimensity 9300 olması bekleniyor.

Vivo X100 serisinin tüm üyeleri UFS 4.0 depolama ile gelecek

Vivo X100 serisinde LPDDR5T bellek desteğinin sadece Dimensity 9300 işlemcili modellerde sunulacağı söylense de, henüz bu konuda net bir bilgi bulunmuyor. Serinin tüm üyelerinin UFS 4.0 depolama desteğiyle gelmesine de kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER