Teknoloji

Vivo X100 serisiyle “büyüleyici” gün batımı fotoğraflarının sözünü veriyor

vivo x100

Yakında resmen gözler önüne çıkacak olan Vivo X100 serisiyle ilgili yeni paylaşımlar gelmeye devam ediyor. Vivo’nun başkan yardımcısı ve şefi Jia Jingdong, X100 serisiyle her zamankinden iyi gün batımı fotoğrafları çekmenin mümkün olacağını belirtti ve örnek fotoğraflar paylaştı. Vivo yöneticisi Dimensity 9300 işlemcinin ve Vivo V3 görüntü sinyali işlemcisinin varlıklarını da bir kez daha doğruladı.

Jia, telefonların ayın gerçek fotoğraflarını çekmediğini ve coğrafi konum ile ayın evresini bildikleri için “hesaplama fotoğrafçılığı” yaptıklarını belirtti. Basitçe söylemek gerekirse, telefon ayın durumunu ve konumunu hesaplamak için mevcut verileri kullanıyor ve ardından bunu geliştirmek için daha yüksek kaliteli görüntülerden yararlanıyor.

Jia, X100 serisinin periskop kamerasıyla çekilen birkaç güneş fotoğrafını ve daha kısa telefoto kamerayla çekilen iki fotoğrafını yayınladı. Telefoto kamerayla çekilen fotoğraflardan birinde bir insan, diğerinde ise bitki üstünde dolaşan bir ipek böceği görülüyor.

Vivo yöneticisi cesur bir şekilde X100 serisi telefonların gün batımı sırasında güneşin gerçekçi fotoğraflarını çekeceğini iddia etti. Ancak gerçekte bir akıllı telefonun bunu başarmasının çok kolay olmadığını belirtmek gerekiyor. Bunun için güneşin ufukta en alçak noktaya gelmesi, havada bulut olmaması ve ışık kırılmasının da genel parlaklığı azaltması gibi koşulların varlığına ihtiyaç duyuluyor.

vivo x100

Gün boyunca direkt güneş ışığının parlaklığı 125 bin lümenin üzerindeyken, gün doğumu ve batımı sırasında yaklaşık 32 bin lümenlik bir parlaklık söz konusu. Buna rağmen, güçlü bir işlemci ve bu tarz senaryoları dikkate alarak geliştirilen özel bir görüntü sinyali işlemcisi, güneşin konumu hakkında bilinen verileri kullanarak ay çekimlerindekine benzer bir “numara” gerçekleştirebilir.

vivo x100

Genel parlaklıkla ilgili zorluklar ise yukarıdaki senaryoda da sürebilir. Çünkü bu diğer nesnelerin pozlama oranının çok düşük olduğu anlamına geliyor. Ancak Vivo’nun V3 görüntü sinyali işlemcisi güneşi diğer işlemlerden ayırarak ve önce resmin diğer yerlerini işleyip daha sonra da güneşin “geliştirilmiş” versiyonunu ekleyerek bu sorunu çözmeyi vadediyor.

vivo x100

Bunun Vivo’nun akıllı telefonları için yeni bir özellik olmadığını belirtmek gerekiyor. Vivo X90 Pro ile gün doğumu ve batımında çok etkileyici kareler yakalanabiliyor. Vivo X100 Pro’nun Dimensity 9300 ile mevcut seviyeyi daha yukarıya çekmesinin beklendiği söylenebilir.

Vivo X100 serisinin bir renk seçeneği daha ortaya çıktı

Vivo X100 serisinin turuncu renk seçeneği de resmi duyurudan önce gözler önüne çıktı. Şirketten verilen bilgiye göre, bu renk seçeneğinde telefonun arka paneli suni deriyle kaplanıyor. X100 serisiyle ilgili tüm detayları öğrenmek için 13 Kasım’ı beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER