Manşetler

Büyük ekranlı Vivo cihazları; Vivo X Note ve Vivo Pad tanıtıldı

vivo pad ve vivo x note

Vivo bugün, ilk katlanabilir telefonu Vivo X Fold‘un yanı sıra bir tablet ve tablet boyutunda büyük ekrana sahip bir telefon tanıttı. Vivo X Note, 7 inç devasa ekranı ve yuvarlatılmış kenarları ile tek elle rahatlıkla kullanılabilecek bir cihaz değil. Daha büyük ekran, bunun yanı sıra QWERTY klavye ve ekran kalemiyle kullanım imkanı isteyenler için de Vivo Pad tablet var.

Vivo X Note özellikleri

Öncelikle Vivo X Note ile başlayalım. Bu büyük boyutlu cihaz, QHD+ çözünürlüğe sahip 7 inç Samsung E5 AMOLED ekranla birlikte geliyor. Bu büyük ekran aynı anda birden fazla uygulama için yeteri kadar geniş alanı sağlıyor. Ekranın alışılmadık bir 21:10 en boy oranı ve 3080 x 1440 piksel çözünürlük değeri var. Ancak vivo bunun multimedya içeriklerini görüntüleme ve çoklu görev için üstün olduğunu savunuyor. Üstelik  DisplayMate Note’a ekranı sayesinde A+ puan verdi. Ekran 1500 nit en yüksek parlaklık ve %112 DCI-P3 kapsama alanı vadediyor.

vivo x note

Ekranın altında, büyük bir ultrasonik parmak izi okuyucu var ve Qualcomm’un 3D Sonic Max teknolojisini barındırıyor. Parmak izi okuyucu o kadar büyük ki, aynı anda iki parmak izini okuyabiliyor. Aslında, daha fazla güvenlik istiyorsanız tam da bunu yapabiliyor. Vivo, iki parmak izinin tek bir parmak izine kıyasla güvenliği 50 bin kat artırdığını söylüyor. Renk doğruluğuna yardımcı olmak için ön tarafa monte edilmiş bir renk sıcaklığı sensörü de mevcut.

Vivo X Note, Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyle birlikte geliyor. Temel versiyonda 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı bulunuyor. 12/256 GB ve 12/512GB seçenekler de mevcut. Güvenlik, Snapdragon çipinde bulunan “Güvenli İşlem Birimi” (SPU) kullanılarak daha da artırılıyor.

Yonga set, 47,132 mm² hacminde büyük bir buhar odası ve bir grafit levha ile soğutuluyor. GPU çıkışı, GPU’ya fazladan yük getirmeden kare hızını artırmak için bir MEMC algoritması aracılığıyla beslenebiliyor.

Note, arkasında dörtlü bir kamera kurulumuyla geliyor.  Ana kamera 50MP ISOCELL GN1 sensör içeriyor. Bu, 1/1.3”, 1.2µm yerel piksel, gruplama ile 2.4µm gibi özelliklere sahip. Parlak f/1,57 diyafram ile birleştiğinde, bu kamera düşük ışıklı fotoğrafçılıkta iyi sonuçlar verecektir. Köşeye sıkıştırılmış ZEISS logosu, lenslerin resmi olarak “ZEISS Vario-Tessar” markası taşıdığını gösteriyor. Bunlar T* yansıma önleyici kaplamaya da sahiptir.

vivo x note

Ayrıca kamera sistemi, 125 mm odak uzaklığına (f/3.4 diyafram) sahip bir periskop da barındırıyor. Yani 5 kat optik ve 60 kata kadar dijital yakınlaştırma var. Orta menzilli zoom ve portreler için, 2 kat yakınlaştırmaya kadar çalışan 47 mm lensli (f/2.0) 12 MP modül de (IMX663) vardır. Ek olarak, 14 mm lensli (114°), 48 MP ultra geniş açılı kamera da bulunuyor. Tüm bunlar, 30 kişilik bir grubun fotoğrafını çekiyor olsanız bile yüz algılamayı çalıştırmak için yeterli güce sahip özel Vivo V1 ISP tarafından destekleniyor.

7 inçlik büyük ekranı ve buna bağlı geniş yüzey alanına rağmen, Note sadece 5000 mAh kapasiteli pile sahiptir. Bir kablo üzerinden 80W ve kablosuz olarak 50W ile hızlı şarj etmek mümkündür.

vivo x note

Vivo X Note, mavi, siyah ve gri olmak üzere üç renkte mevcuttur. Üçü de arkada suni dikişli bir deri dokuya ve ayrıca Vivo X70 Pro+’a (ve muhtemelen yakında çıkacak olan X80 Pro+’a) benzer biçimde, bir kenardan diğerine yayılan tam genişlikte bir kamera paneline sahip.

Temel seviyede Vivo X Note (8/256 GB) 6.000 yuandan (yaklaşık 13 bin 826 TL) başlar. 12 GB RAM almak ekstra 500 yuan gerekirken, tam donanımlı 12/512 GB modeli 7000 yuana satılıyor. Ek olarak, 100 yuan karşılığında, 24 Nisan’a kadar Çin’de 50W’lık bir kablosuz şarj cihazı da satın alınabiliyor. Vivo X Note ön satışları bugün başlarken teslimatlar 15 Nisan Cuma günü Çin’de başlayacak. Bu fiyatlar ve tarihler Çin için geçerli.

Vivo Pad özellikleri

Daha da büyük bir cihaz isteyenler için Vivo Pad var. Bu tablet 11 inç ekranla birlikte geliyor. Bir ekran kalemi ve bir klavye ile üretkenlik odaklı bir cihaza dönüşebiliyor. Tipik bir tabletten çok bir dizüstü bilgisayara daha yakın bir deneyim için destek ayaklı kılıfla birlikte kullanılabiliyor.

vivo pad

Ayrıca ekran 120 Hz yenileme hızına sahip, çözünürlüğü ise 2560 x 1600. Bu ekran Dolby Vision’ı desteklerken hoparlörler mükemmel bir multimedya deneyimi için Dolby Atmos’u destekliyor. İlginç bir şekilde, ön taraftaki kameranın yanında bir 3D ToF sensörü var. Ekran kalemi ise 4.096 basınç seviyesini ayırt edebiliyor.

Vivo Pad, Snapdragon 870 ile çalışıyor destekleniyor ve Origin OS HD olarak adlandırılan yeni bir Vivo kullanıcı arayüzüyle birlikte geliyor. Desteklenen bir özellik, Vivo telefonunu, telefonun ekranını tablete yansıtacak olan Pad ile eşleştirmek için NFC’yi kullanmaktır. Ardından telefon uygulamalarıyla etkileşime girebilir ve iki cihaz arasında kolayca dosya aktarabilirsiniz.

vivo pad

Var olan USB-C bağlantı noktası ise, USB 3.2 Gen1 hızları (5 Gbps) için derecelendirilmiş, böylece 60 Hz’de 4K’ya kadar harici ekranlar veya hızlı depolama birimleri bağlanabiliyor.

Vivo Pad sadece 6,55 mm kalınlığında, yani oldukça ince. Havacılık sınıfı alüminyumdan yapılmış ve 498g ağırlığında. Anten çizgileri bu tabletin temiz hatlarını bozmuyor, çünkü Vivo, kendi geliştirdiği teknolojiyi kullanarak anteni ekranın altına sakladı. Tabletin 8040 mAh kapasiteli pili, 44W hızlı şarjı destekliyor.

Vivo Pad bugün Çin’de ön siparişe açıldı ve 15 Nisan’dan itibaren satışa sunulacak. Temel 8/128 GB versiyonun fiyatı 2500 yuan (5767 TL), 8/256 GB’lık versiyon ise 3000 yuana satılıyor. Ancak lansmanda bu ürünlerin biraz indirimle, sırasıyla 2300 yuan ve 2900 yuana satılacağı belirtiliyor. Kapasitif ekran kaleminin 350 yuan, klavyenin ise 600 yuan Çin fiyatları var. Destek ayaklı kılıf ise 200 yuan fiyat etiketiyle satılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER