Teknoloji

Yeni Vivo X Fold sızıntısı tasarım konusunda ipucu veriyor

vivo x fold

Katlanabilir ekranlı Vivo X Fold hakkındaki haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Ünlü duyumcu Digital Chat Station, telefona ait olduğunu söylediği çizim taslağını paylaştı. Söz konusu taslak, kapak ekranı üzerindeki kamerayı ve dörtlü arka kamera modülünü görmeyi sağlıyor. Bu modüldeki periskop lens de çizimlerde görülüyor.

Digital Chat Station’ın haberine göre, X Fold amiral gemisi seviyesinde bir telefon olacak. Bu da telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcinin bulunacağı anlamına geliyor. Çift taraflı OLED ekran ve sabitleme özellikli ana kamera da beklenen özellikler arasında yer alıyor.

X Fold tasarım bakımından Samsung Galaxy Z Fold 3, Xiaomi Mi Mix Fold, Oppo Find N ve Huawei Mate X2 gibi katlanabilir telefonlara benzeyecek. Uzun ve dar bir dış ekrana sahip olması beklenen telefonun ana iç ekranı ise yatay olarak katlanacak.

Kamera modülünün tasarımı akıllara Vivo X70 Pro Plus’ı getiriyor. Burada dikdörtgen şeklinde büyük bir modül bulunuyor. Modülün sağ tarafının ise boş bırakılacağı görülüyor.

Görselde telefonun sağ kenarında tek bir tuşun bulunması da göze çarpıyor. Bu tuşun Vivo’nun Çin dışında pek kullanılmayan Jovi isimli akıllı asistanının aktivasyonu için kullanılması muhtemel görünüyor. Vivo X Fold hakkında bilinenler şimdilik bunlarla sınırlı. Ancak önümüzdeki dönemde yeni detayların sızması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER