Teknoloji

Tanıtım materyalleri Vivo X Fold’la ilgili daha fazla detayı gösteriyor

vivo x fold

Vivo X Fold adını taşıyan ilk katlanabilir telefonunu tanıtmaya hazırlanıyor. 11 Nisan’da resmen gözler önüne çıkacak telefon için sızıntılar devam ediyor. Bu sızıntıların en yenisi, telefonun pazarlama materyalleri oldu. Söz konusu materyaller, X Fold’un teknik özellikleri konusunda daha fazla detay görmeyi sağlıyor.

X Fold’da 8 inç büyüklüğünde 2K çözünürlüklü iç katlanabilir ekranın bulunacağı yeni sızıntıyla doğrulanıyor. LPTO 3.0 teknolojisine sahip ekranın yenileme hızının 120 Hz olduğu görülüyor. 6.53 inç büyüklüğündeki dış ekranın da yenileme hızı 120 Hz olurken, çözünürlük Full HD+’a iniyor.

Telefonun kalbinde tahmin edildiği gibi Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcinin bulunacağı görülüyor. LPDDR5 bellek ve UFS 3.1 depolama alanı da bu işlemciye eşlik edecek. Kutusundan Android 12 ile çıkacak telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 66W kablolu ve 50W kablosuz şarj desteğine sahip 4600 mAh kapasiteli pil verecek.

vivo x foldX Fold’un arkasında dörtlü bir kamera modülü bulunacak. Zeiss ile birlikte hazırlanan bu kamera modülünde ana kamera görevini optik görüntü sabitleme desteğine sahip 50 megapiksel çözünürlüklü Samsung GN5 sensör üstleniyor. 114 derece görüş açısına sahip 48 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 12 megapiksel portre lens ve 60x periskop kamera da modülün diğer üyeleri olarak kullanıcıların karşısına çıkacak.

Hazırlanan tanıtım materyalleri, X Fold’un 19 DisplayMate A+ rekorunu kırdığını veya egale ettiğini gösteriyor. Menteşenin ise 300 bin kez açılma ve katlanma konusunda TUV Rheinland’dan dayanıklılık onayı aldığı görülüyor.

Vivo X Fold ilk olarak Vivo’nun ana vatanı Çin’de gözler önüne çıkacak. Telefonun diğer ülkelerde satışa sunulup sunulmayacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER