Teknoloji

Vivo’nun ilk katlanabilir telefonunun özellikleri ortaya çıktı

vivo x fold

Vivo’nun katlanabilir ekranlı telefonunu bu yıl içinde piyasaya sürmek için hazırlıklarını sürdürdüğüne dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Yeni bir sızıntı, Vivo X Fold adıyla anılan bu katlanabilir telefonların özelliklerini daha yakından görmeyi sağlıyor.

Telefonun ekranının tıpkı Samsung Galaxy Z Fold 3 ve Honor Magic V gibi içe doğru katlanacağı söyleniyor. Katlanabilir ekran panelinin Samsung’dan tedarik edilebileceği de iddialar arasında yer alıyor. Daha önce çıkan haberlerde Vivo’nun Samsung’dan 120 Hz LPTO panel alacak şirketlerden biri olabileceği belirtilmişti.

6.5 inç büyüklüğündeki dış ekranın Full HD+ çözünürlük ve 120 Hz yenileme hızına sahip olacağı belirtiliyor. Ekranın kenarlarda doğru kavis yapacağı ve üzerinde kameranın bulunduğu bir deliğin olacağı da konuşuluyor. İç ekranın 8 inç büyüklüğünde olacağı ve bu ekranın üzerinde de kamera deliğinin olacağı bilgiler arasında yer alıyor.

Vivo X Fold’un kalbinde de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcinin bulunması bekleniyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4600 mAh pilin vereceği söyleniyor. 80W kablolu ve 50W kablosuz şarj desteği bu pilin özellikleri arasında yer alıyor.

50 megapiksel ana kamera, 48 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 12 megapiksel telefoto kamera ve 8 megapiksel ekstra sensörün telefonun arka kamera modülünü oluşturacağı konuşuluyor.

Vivo X Fold için henüz bir tanıtım tarihi açıklanmış değil. Ancak akıllı telefonun önce Çin’de daha sonra da dünyanın diğer bölgelerinde satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER