Teknoloji

Vivo X Fold katlanabilir telefonun tanıtım tarihi belli oldu

vivo x fold

Vivo X Note ve X Fold için kısa süre önce somut işaretler verilmişti. Bu işaretlerin ardından tanıtımın 28 Mart itibarıyla yapılacağı beklentisi oluşsa da, Vivo’dan farklı bir açıklama geldi. Şirket Weibo hesabından yaptığı paylaşımda X Note ve X Fold’un 11 Nisan’da gözler önüne çıkacağını duyurdu.

Vivo’nun ilk katlanabilir telefonu unvanını kazanacak olan X Fold, tasarımı ve özellikleriyle Samsung Galaxy Z Fold 3‘e meydan okuyacak gibi görünüyor. Bu cihazda ekrandaki kırışıklığın daha az olacağı belirtilirken; kamera, parmak izi tarayıcısı ve ekran gibi konularda da X Fold’un piyasadaki en iyi katlanabilir cihazlardan biri olacağı söyleniyor.

Vivo tarafından yapılan yeni paylaşımda, X Fold’un ekranının “Katlanabilir Ekran 2.0 Çağı”nı başlatacağı belirtiliyor. Bu ifade, Vivo’nun katlanabilir ekran menteşesinin neden olduğu kırışmayı azaltmanın formülünü bulduğunu düşündürüyor.

X Fold’un teknik özellikleri itibarıyla en üst seviyede olması bekleniyor. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemci, 6.53 inç dış OLED panel ve ekranın içine yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı telefonun olası özellikleri arasında sayılıyor.

Sızıntılara göre, Vivo X Fold ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4600 mAh kapasiteli pilden alacak. Bu pil 80W hızlı şarj desteğine sahip olacak. Dört sensörlü arka kamera modülü de telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

Vivo X Fold’un Çin dışında satışa sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor. Telefonun fiyatı ve çıkış tarihi konusunda da şimdilik bir bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER