Teknoloji

Vivo’nun beklenen yeni nesil katlanabilir telefonu X Fold 3 Pro’nun detayları sızdırıldı

vivo x fold 3 pro

Çinli teknoloji devi Vivo, son teknolojiyi temsil edecek olan gelecek katlanabilir telefon serisi Vivo X Fold 3’e iki yeni model eklemeye hazırlanıyor. Serinin beklenen amiral gemilerinden Vivo X Fold 3 ve X Fold 3 Pro, sırasıyla model numaraları V2303A ve V2337A olarak tanımlanıyor. Güvenilir kaynaklardan Digital Chat Station tarafından paylaşılan yeni bir sızıntı, bu cihazların özellikle X Fold 3 Pro modeline dair çarpıcı detaylar ortaya koydu.

Vivo X Fold 3 Pro’nun öne çıkan özellikleri

Vivo’nun katlanabilir ekran teknolojisi adına attığı bu büyük adımlar, X Fold 3 Pro’nun LTPO iç ekranını mercek altına alıyor. Cihazın 2K çözünürlük sunan bu ekranı ayrıca 120Hz yenileme hızına sahip olacak. Markanın önceki modeli X Fold 2’ye göre daha ince ve hafif bir tasarım hedeflediği de sızıntılara yansımış durumda. X Fold 2’nin 279 gram ağırlığında olduğu düşünüldüğünde, X Fold 3 Pro’nun 250 gramın altında bir ağırlığa sahip olması bekleniyor.

Hem dış hem de iç ekranlarda ultrasonik iç ekran parmak izi tarayıcı özelliği bulunacak. Özellikle Vivo, katlanabilir telefonlarında bu teknolojiyi kullanarak fark yaratıyor. Cihazın pil büyüklüğü hakkında henüz net bir bilgi olmasa da, 100W kablolu şarj ve 50W kablosuz şarj desteği sağlayacağı kaydedildi.

vivo

Kamera özelliklerine geçildiğinde, cihazın üç kamera kurulumuna sahip olacağı görülüyor: OIS destekli 50 megapiksel ana kamera, bir periskop telefoto kamera ve muhtemelen ultra geniş açılı bir kamera. Ana lens olarak Sony LYT-900 kamera sensörü barındırma olasılığı da mevcut.

Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisini kullanacağı işaret edilen Vivo X Fold 3 Pro’nun, Dimensity 9300 işlemcili Vivo Pad 3 ile birlikte piyasaya sürüleceği söylentileri de dolaşıyor. Cihazların 2024’ün ilk çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor.

X Fold 3 ve Pro modeli arasındaki farklar hakkında şimdilik net bilgiler mevcut değil. Bu nedenle, iki modeli birbirinden ayıran özelliklere dair net bir anlayışa kavuşabilmek adına ek raporların beklenmesi öneriliyor. Bu son teknoloji Vivo X Fold 3 Pro’nun piyasaya sürülmesiyle katlanabilir telefon pazarında ciddi bir rekabet oluşturması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER