Teknoloji

Vivo’nun yeni katlanabilir telefonu önümüzdeki ay içinde tanıtılacak

vivo x fold plus vivo X Fold 2

Vivo X Fold 2 hakkındaki söylentiler neredeyse bir aydır etrafta dolaşıyor. Çinli üretici sonunda yeni katlanabilir telefonunun varlığını doğruladı. Vivo’nun başkan yardımcısı Huang Tao, yeni katlanabilir telefonun nisan ayında tanıtılacağını Boao Forum 2023 etkinliğinde açıkladı.

Tao’ya göre; X Fold 2 Çin’in teknoloji, tasarım ve inovasyonda geldiği noktayı sembolize edecek. Vivo yöneticisi resmi duyurudan önce telefonla ilgili yeni sızıntıların ortaya çıkmasının sürpriz olmayacağını da dile getirdi.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 120W şarj desteğine sahip 4800 mAh kapasiteli pilin vereceği söyleniyor. X Fold 2’nin Sony IMX866 kamera sensörüyle gelmesi ve bu sensörde optik görüntü sabitleme özelliğinin bulunması ve V2 görüntü sinyali işlemcisinin sensörü desteklemesi de konuşulanlar arasında yer alıyor. Telefonun ana kamera çözünürlüğünün 50 megapiksel olması bekleniyor.

Vivo X Fold 2 çift parmak izi tarayıcısıyla gelebilir

X Fold 2’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Buna ek olarak, akıllı telefonda iki adet ekrana entegre parmak izi tarayıcısının yer alacağı belirtiliyor. Eğer bu iddia doğru çıkarsa, Vivo X Fold 2 katlanabilir telefon pazarında bir ilke imza atmış olacak. Şimdiye kadar katlanabilir telefonlarda güç butonuna yerleştirilmiş parmak izi tarayıcıları tercih edilmişti.

Vivo X Fold 2 ile birlikte “istiridye kabuğu” tasarımına sahip katlanabilir telefon X Flip’in ve Pad 2 tabletin tanıtılması da beklentiler arasında yer alıyor. Bu dedikoduların gerçek olup olmadığını görmek için biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER