Teknoloji

Vivo X Fold 2 tanıtımdan önce kırmızı rengiyle Vivo yöneticilerinin elinde görüldü

vivo x fold 2

Vivo X Fold 2 nisan ayında resmiyet kazanacak. Katlanabilir ekranlı akıllı telefon, Boao Forum konferansına katılan Vivo yöneticilerinin elinde şimdiden görüldü. Çekilen fotoğrafta kırmızı renk seçeneğiyle boy gösteren X Fold 2’nin yuvarlak kamera modülü hemen göze çarpıyor. Burada üç arka kamera ve LED flaşın bulunduğu görülüyor.

X Fold 2 tasarımı itibarıyla Vivo’nun daha önce tanıttığı katlanabilir telefonlar X Fold ve X Fold+’tan pek uzaklaşmayacağa benziyor. Ancak X Fold 2’nin belirgin şekilde daha hafif olacağı belirtiliyor. Hem X Fold hem de X Fold+ tartıda 311 gram çekiyor.

X Fold 2’nin seleflerine kıyasla daha ince olacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Ancak tek bir fotoğrafa bakarak bundan emin olmak pek kolay görünmüyor.

Vivo X Fold 2 50 megapiksel ana kamerayla gelecek

Akıllı telefonda ana kamera görevini, tıpkı Vivo X90’da olduğu gibi, 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX866 sensörün üstleneceği belirtiliyor. Optik görüntü sabitleme özellikli bu sensör, Vivo’nun V2 görüntü sinyali işlemcisiyle destekleniyor. Diğer iki kamerada ise 12 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX663 sensörlerin bulunduğu söyleniyor.

vivo x fold 2

Vivo X Fold 2’nin katlanabilir ekranında 1440p çözünürlüklü 120 Hz Samsung E6 AMOLED panelin tercih edildiği belirtiliyor. Telefonun hem iç hem de dış ekranında ekran içi parmak izi tarayıcısının olacağı iddia edilse de, bu henüz doğrulanmış değil. Ancak fotoğrafta telefonun güç butonu standart görünüyor. Bu da parmak izi tarayıcıları hakkındaki iddiayı destekliyor.

İLGİLİ HABERLER