Teknoloji

Vivo V7 tanıtıldı: Çerçevesiz 5.7 inç ekran, 24 megapiksel ön kamera

vivo v7Çinli akıllı telefon üreticisi Vivo, yeni telefonunu göz önüne çıkardı. Vivo V7 adını taşıyan telefon, geçtiğimiz eylül ayında Hindistan’da tanıtılan V7 Plus ile hemen hemen aynı özelliklere sahip. Ancak V7’nin fiyat etiketinde V7 Plus’a kıyasla daha düşük bir rakam yazıyor.

V7’de 1440 x 720 piksel HD+ çözünürlüklü 5.7 inç IPS LCD ekran bulunuyor. Söz konusu ekran, akıllı telefonun ön kısmının yüzde 83.6’sını kaplıyor. V7’nin kalbinde ise 1.8 GHz Qualcomm Snapdragon 450 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 4 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD kart desteği sayesinde depolama alanını genişletmek mümkün oluyor.

Akıllı telefonun arkasında f/2.0 diyafram genişlikli 16 megapiksel kamera bulunuyor. Bu kameranın yanında LED flaş yer alıyor. V7’nin 24 megapiksel çözünürlüklü ön kamerası ise VivoFace Access adını taşıyan bir teknolojiyi barındırıyor. Söz konusu teknoloji, cihazın kilidini açmak için kullanılıyor. Smart Beauty 7.0 adını taşıyan teknoloji ise özçekimleri daha parlak hâle getiriyor.

V7’ye ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3000 mAh kapasiteli pili veriyor. Arka panelinde bir parmak izi tarayıcısı da taşıyan telefon, kutusundan Android 7.1 Nougat işletim sistemiyle çıkıyor. Bu işletim sistemini Vivo’nun Fountouch 3.2 adını taşıyan kullanıcı arayüzü tamamlıyor.

Vivo V7 ilk olarak Endonezya’da satışa sunuldu

Vivo V7 ilk olarak Endonezya’da kullanıcılarla buluşuyor. Altın sarısı ve siyah renk seçenekleri bulunan telefonun yakında daha çok ülkede potansiyel alıcıların karşısına çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER