Teknoloji

Vivo V30’un çıkışının yaklaştığını gösteren bir işaret daha geldi

vivo s18

Bir süre önce NCC veri tabanında boy gösteren Vivo V30’un tasarım ve özellik detaylarından bazıları görülmüştü. Akıllı telefon şimdi de Bluetooth SIG tarafından onaylandı. V2318 model numarasını taşıyan V30’un Bluetooth 5.4 desteğine sahip olduğu doğrulandı. V30’un bir süre önce Çin’de tanıtılan S18‘in yeniden isimlendirilmiş versiyonu olabileceğine dair haberler de yakın zamanda gündeme gelmişti.

Bluetooth SIG kaydı telefon hakkında pek fazla detay barındırmıyor. Sadece V30’un resmi duyurusunun yakın olduğunu gösteriyor. S18 serisinin üyelerinin Çin dışında V30, V30 Pro ve V30 Lite olarak satılması muhtemel görünse de, henüz bu beklentiyi destekleyecek çok somut verilerin olmadığını belirtmekte fayda var.

V30, NCC’nin veri tabanında siyah renk seçeneğiyle boy göstermişti. Buradaki görselde telefonun arkasındaki çift kamera ve LED flaş da dikkat çekmişti. Kavisli kenarların daha iyi tutuş sağlayacağı belirtilirken; buradaki kayıtlar sayesinde telefonun USB-C girişi, hoparlör ızgarası ve ana mikrofon da görülmüştü.

vivo v30

Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 80W şarj destekli 4895 mAh kapasiteli pilin vereceği de biliniyor. RAM seçeneklerinin 12 GB’a kadar uzanacağı telefonda depolama alanı için maksimum seçenek ise 512 GB olacak. Geekbench’in benchmark testi de telefonun Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 işlemciye sahip olduğunu göstermişti.

Vivo V30 Lite modeli Snapdragon 695 işlemciyle gelecek

V30 Lite modeli de daha önce Google Play Console veri tabanına girmişti. Bu telefon da Qualcomm Snapdragon 695 işlemci ve 12 GB RAM ile gelecek. 2400 x 1080 piksel çözünürlüklü ekran, 44W hızlı şarj desteği ve 4700 mAh pil de telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

Vivo V30’un önümüzdeki yılın başlarında resmiyet kazanması bekleniyor. Ancak tanıtım öncesinde V30 hakkında yeni detayların gün yüzüne çıkması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER