Manşetler

Vivo V29 resmiyet kazandı: Aura Light ile daha kaliteli portreler, Snapdragon 778G işlemci

vivo v29

Vivo V29, bir süredir etrafta dolaşan sızıntıların ardından resmen gözler önüne çıktı. Akıllı telefon ilk olarak Avrupa’da kullanıcılarla buluşacak. Şirket tarafından yapılan basın açıklamasına göre, daha sonrasında Latin Amerika’daki kullanıcılar da V29 ile tanışacak. Şirket V29 Lite modelini ise daha önce tanıtmış ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerde ön satışa sunmuştu.

V29’un öne çıkan özelliği Aura Light özelliği oluyor. 15.6 mm çapındaki bu ışık halkası, kamera modülünde iki büyük kamera halkasının hemen altında yer alıyor. Aura Light sayesinde üç boyutlu bir aydınlatma efekti oluşturuluyor, her açıdan aydınlatma sağlanıyor, yüzde gölge ve karanlık bölge oluşumu engelleniyor. Böylelikle çok daha iyi Portre Modu fotoğrafları yakalamak mümkün oluyor.

Standart bir flaşa kıyasla dokuz kat daha büyük bir ışık alma alanına sahip olan Aura Light; Vivo’nun açıklamasına göre, “kusurları ustaca gizleyerek kişinin doğal güzelliğini ortaya çıkarırken” cilt tonlarını hassas bir şekilde vurgulayabiliyor. V27’ye kıyasla parlaklıkta yüzde 36 oranında bir artış olduğuna dikkat çekiliyor.

Aura Light’ta Akıllı Renk Sıcaklığı Ayarlama özelliği de mevcut. Bu özellik otomatik olarak ortam sıcaklığına göre uyarlanıyor, renk sıcaklığını ortama göre ayarlıyor ve kişisel bir ışık tasarımcısının uzmanlığını sunuyor.

Vivo V29’da ana kamera görevini optik görüntü sabitleme özelliğine sahip 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Genişletilmiş görüş açısına sahip 50 megapiksel HD ön kamera, “keskin otomatik odaklama”, eSIM desteği, 4600 mAh pil ve 80W kablolu şarj telefonun özellikleri arasında yer alıyor. V29’un şarjının yüzde 1’den yüzde 50’ye çıkması için 18 dakika yeterli oluyor.

Telefon suya ve toza karşı IP68 dayanıklılık sertifikasına sahip. Renk seçenekleri ise Zirve Mavisi ve Asil Siyah olarak adlandırılmış. Zirve Mavisi benzersiz, sektörde bir ilk olan bir tasarıma sahip. 15 milyon mikron boyutlu 3D manyetik parçacık, “dağların tepesindeki muazzam ihtişamdan” esinlenerek “çeşitli farklı parıldayan ve basamaklı ışık ve gölge geçişleri” oluşturuyor.

Vivo V29 ne zaman satışa sunulacak? Fiyatı ne kadar?

Vivo V29’da 6.78 inç büyüklüğünde 1.5K çözünürlüklü AMOLED ekran bulunuyor. Yenileme hızı 120 Hz olan ekranın piksel yoğunluğu ise 452 ppi. Akıllı telefonun kalbindeki Qualcomm Snapdragon 778G işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. Genişletilmiş RAM özelliği sayesinde RAM kapasitesinin üzerine 8 GB daha eklenebiliyor. Telefonun diğer özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi konusunda henüz kesin bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER