Manşetler

Vivo V15 Pro dikkat çekici özellikleri orta segmente getiriyor

vivo v15 pro özellikleri

Vivo geçen yıl akıllı telefon piyasasında en çok dikkat çeken şirketlerden bir tanesi oldu. Şirket, oldukça iddialı ve bir kısmı da deney niteliğinde çeşitli cihazlar çıkarmıştı. Vivo için 2019 da iddialı bir yıl olacak gibi görünüyor. Şirket yılın ilk ürün lansmanını gerçekleştirdi, Vivo V15 Pro modelini tanıttı.

Bu yeni telefon, şirketin Nex serisi amiral gemisi telefonlarının bazı özelliklerini orta segment seviyesine getiriyor. Vivo’nun V serisi genellikle yeni tasarımların ilk kez denendiği ürünleri barındırır. Örneğin V9, çentikli ekran taşıyan ilk Android telefonlardan bir tanesiydi. V11 ise belki de en küçük ekran çentiğini barındırıyordu. V15 ise, daha da ileri giderek 6.4 inç, çentiksiz OLED ekrana yer veriyor. Bunu yaparken Vivo’nun daha önce denediği hilelerden bir tanesine başvuruyor. İlk Vivo Nex modelindeki gibi açılır selfie kamerayı kullanıyor.

Ön kamerada çıta da daha yüksek seviyeye çıkarılmış. 32 megapiksel sensörlü kamera, piksel bindirme yöntemini kullanarak 8 megapiksel varsayılan çözünürlüklü fotoğraflar çekiyor. Böylelikle Nex’teki 5 megapiksel kameranın da üstüne çıkılıyor. Arkada ise aralarında 48 megapiksel ana sensörün de bulunduğu (Otomatik modda 12 megapiksel fotoğrafların çekimine ayarlanmış.) üç adet kamera bulunuyor. Diğer kameralar ise 8 megapiksel geniş açılı kamera ve 5 megapiksel derinlik sensöründen oluşuyor. Arkadaki üç kamera, açılır selfie kamerasının uzantısı olacağı biçimde bir hat boyunca, düşey olarak sıralanıyor. Bu ilgi çekici tasarım kararı aynı zamanda arkada bir kamera çıkıntısının varlığını beraberinde getiriyor.

Kamera çıkıntısında, lenslerin yanında AI TRIPLE CAMERA kelimelerini görüyoruz. Vivo da zamanın ruhuna uyarak kamera özelliklerinde yapay zekâdan yararlanıyor. AI Super Night Scene adlı gece çekimi modu, AI Super Wide-Angle Camera adlı geniş açı modu ve AI Body Shaping adı verilen, insanları incelten, boylarını uzatan, yani onları olduklarından daha güzel veya yakışıklı gösteren bir mod bulunuyor. Sonuncu modun yüz güzelleştirmenin daha geniş bir ölçeğe yayılmış hâli olduğunu söyleyebiliriz.

V15 Pro, Qualcomm Snapdragon 675 işlemciyi barındıran ilk telefonlardan bir tanesi. Bu yongaset Qualcomm Snapdragon 710’dan hemen sonra duyurulmuştu. Üstelik daha alt segmentte görünse bile, özellikleriyle kağıt üstünde onu geride bırakıyor gibi görünüyor. Vivo, parmak izi sensörünü ekrana yerleştirme konusunda öncülerden bir tanesi. Üstelik yeni ürünlerle işi daha da iyi seviyelere getiriyor. Vivo V15 Pro’da beşinci nesil parmak izi sensörü kullanılıyor. Bunun çok hızlı ve güvenilir biçimde çalıştığı belirtiliyor. Selfie kamerayı kullanıp yüzle ekran kilidi açma da imkan dahilinde bulunuyor. Ancak bu, parmak izi sensörü kadar güvenli görünmüyor.

Diğer teknik özelliklere baktığımızda, V15 Pro’da 3700 mAh kapasiteli pil, 6 ya da 8 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, Android 9 Pie, kulaklık jakı gibi unsurları görüyoruz. Tüm bunlar onu orta-üst segment bir Android telefon yapıyor. Ancak nedeni anlaşılmaz bir seçim var, o da Micro USB portunun kullanılması. Kutudan çift motorlu hızlı şarj aksesuarı çıksa da, orta segment telefonların bile USB-C’ye geçiş yaptığı bir ortamda Vivo’nun bu iddialı telefonda eskimiş porta yer vermesi şaşırtıyor.

Şarj ve bağlantı portu seçimi konusundaki şanssızlığın dışında, Vivo V15 Pro kağıt üstünde oldukça güçlü bir orta segment telefon gibi görünüyor. Vivo’nun yeni Android telefonu öncelikle Hindistan’da ve önem verilen diğer pazarlarda tanıtılacak. Hindistan fiyatı 28990 rupi, yani 2164 TL olarak belirlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER