Teknoloji

Vivo V15 Pro bayrağı Vivo Nex S’ten devralacak

vivo v15 pro

Vivo‘nun yükselen ön kamera mekanizmasına sahip ilk akıllı telefonu Nex geçtiğimiz yıl tanıtılmıştı. Nex S’in takipçisine dair ilk detaylar da sonunda ortaya çıktı. Vivo V15 Pro adını taşıyan 32 megapiksel ön kameralı telefonun ilk fotoğrafı Vivo’nun Facebook ve Twitter hesapları aracılığıyla paylaşıldı.

Vivo Nex‘in ön kamerasının tasarımı görenleri fazlasıyla etkilemişti. Ancak kameranın çektiği fotoğrafların kalitesi aynı etkiyi yaratmamıştı. V15 Pro’nun 32 megapiksel çözünürlüklü sensörüyle bu durumun değişeceğini söylemek çok yanlış bir önerme olmayacaktır.

V15 Pro’nun ön kamerasında hangi sensörün kullanıldığı konusunda Vivo cephesinden bir açıklama gelmiş değil. Ancak kompakt bir kamera donanımına ihtiyaç duyulması, Vivo’nun tercihinin Samsung’un kısa süre önce duyurduğu 32 megapiksel çözünürlüklü GD1 görüntü sensörü olabileceğini gösteriyor.

Samsung’un yeni kamera sensörü hem HDR hem de elektronik görüntü sabitleme desteği sunuyor. Bunlardan hiçbiri Vivo Nex’in 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamerasının gelişmiş bir versiyonunun V15 Pro’da bulunacağını garanti etmiyor. Ancak bu beklenti pek de boşa çıkmayacağa benziyor.

Vivo V15 Pro için yayınlanan tanıtım videosu, akıllı telefonda ekrana entegre bir parmak izi tarayıcısının bulunacağını gösteriyor. Vivo Nex’te de parmak izi tarayıcısı ekranın altına yerleştirilmişti. Akıllı telefonun fiyatı konusunda henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak şirket yöneticileri tarafından verilen demeçler, V15 Pro’nun Hindistan’da 20 ila 30 bin rupi (1474 ila 2210 TL) arasında bir fiyat karşılığında satılacağını gösteriyor.

 

Vivo V15 Pro, 20 Şubat’ta Hindistan’da düzenlenecek etkinlikte gözler önüne çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER