Teknoloji

Vivo V11 tanıtıldı: Snapdragon 660 işlemci, 6.41 inç ekran

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Vivo V11 adını taşıyan yeni telefonuyla Çin dışındaki Asya ülkelerine yönelik açılımını sürdürüyor. Bu yıl içinde tanıtılan V9’un takipçisi olan V11, Vivo X21’den ve Vivo’nun kardeş şirketi Oppo’nun çıkardığı F9’dan izler taşıyor.

Tıpkı Oppo F9 gibi, Vivo V11 de ekran üzerindeki çentiğe farklı bir tasarımla yaklaşıyor. Oppo gözyaşına benzeyen bir çentiğin bulunduğu ekran için “Su Damlası Ekranı” ismini kullanırken, Vivo’nun tercihi “Halo FullView Display” (Halo Tam Görünüm Ekranı) oluyor. V11’in ekran şekli de F9’a kıyasla biraz farklı görünüyor.

Vivo’nun ekran kasa oranını maksimize etmek için yararlandığı bir diğer özellik ise parmak izi sensörünü ekrana entegre etmek oluyor. Parmak izi sensörünü ekranın içine yerleştirmek, hâli hazırda Vivo’nun tescilli özelliği olarak tanımlanabilir. Söz konusu parmak izi sensörü, NEX ve X21’dekiyle aynı şekilde çalışıyor. Geleneksel sensörlere kıyasla daha yavaş çalışan bu sensör, arka panele yerleştirilen sensörlerden daha kullanışlı olmasıyla dikkat çekiyor.

Ekran içi parmak izi sensörü teknolojisi sadece OLED panellerde çalışıyor. V9’da LCD panel kullanan Vivo, V11’de OLED panele geçerek bir ilerleme kaydetmiş oluyor. P3 renk gamının yüzde 99.5’lik kısmını kapsayan bu ekran, muhteşem bir kontrast ve geniş görüntüleme açıları vadediyor. Ekranın alt kenarındaki çerçeve diğer üç kenara kıyasla daha büyük olsa da, piyasadaki diğer telefonlara kıyasla V11’in ekran çerçevesinin daha küçük olduğu söylenebilir.

Vivo V11, Çinli üreticilerin değişken renk seçenekleri ve dokulu cilalar sunma geleneğini sürdürüyor. Telefon için sunulan renk seçenekleri “Yıldızlı Gece” ve “Nebula Füzyonu” adını taşıyor.

Vivo V11, Qualcomm Snapdragon 660 yonga seti taşıyor. Bu yonga setine 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Akıllı telefonun 6.41 inçlik ekranı 19.5:9 görüntü oranı ve 1080p çözünürlük sunuyor. Telefon ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3400 mAh kapasiteli pilinden alıyor. V11’in önünde f/2.0 diyafram genişlikli 25 megapiksel kamera bulunuyor. Arkada ise 12 ve 5 megapiksel çözünürlüklü lenslerden oluşan bir kamera kurulumu yer alıyor. Android 8.1 işletim sistemini Vivo’nun FunTouch OS kullanıcı arayüzü tamamlıyor. Kulaklık jakı taşıyan telefonda hızlı şarj özelliği de mevcut. Ancak telefonun şarjı micro USB girişi üzerinden gerçekleştiriliyor.

Vivo V11, ilk olarak Hindistan ve Tayland’da satışa sunulacak. Akıllı telefon daha sonra diğer pazarlarda da kullanıcılarla buluşacak. Telefonun çıkış tarihi ve fiyatı konusunda ise şu an için bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER