Teknoloji

Vivo T2’nin işlemcisi için ipucu test sonucuyla geldi

vivo t2

Vivo T2 geçtiğimiz yılın mayıs ayında duyurulmuş, ancak daha sonrasında piyasaya çıkmamıştı. Ancak V2240 model numarasıyla Geekbench’in veri tabanında boy gösteren telefonun T2 olduğu söyleniyor. Telefonun Hindistan’da 11 Nisan’da yeniden tanıtılacağı ise daha önce açıklanmıştı.

Bu T2’nin Çin’de piyasaya çıkması beklenen, ancak çeşitli ertelemelerin ardından çıkışı askıya alınan T2’den farklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Söz konusu yeni versiyonun kalbinde “Holi” kod adlı Qualcomm işlemcisinin bulunması bekleniyor. Bu kod adının hem Snapdragon 695 hem de Snapdragon 480 için kullanıldığını belirtmekte fayda var.

Söz konusu iki işlemcinin de güçlü seçenekler olmadığını söylemek gerekiyor. Ancak Snapdragon 695’te A76 yerine daha yeni A78 çekirdekler kullanılıyor. Tek çekirdek puanına bakıldığında telefonun işlemcisinin Snapdragon 695 olduğu anlaşılıyor.

vivo t2

Bu işlemciyi taşıyan telefonlar tek çekirdek performansıyla Geekbench’in testinden genellikle 600 ila 700 puan alıyor. Snapdragon 480’de ise tek çekirdek puanı 500 ila 600 arasında değişiyor. Snapdragon 695 olduğu düşünülen işlemciye 6 GB RAM eşlik ediyor.

Vivo T2 Full HD+ AMOLED ekranla gelecek

Flipkart’ın fiyatlarına göre, Vivo T2 ve T2X’te Full HD+ çözünürlüklü AMOLED ekranlar kullanıcıları bekliyor. Bu ekranların maksimum parlaklık seviyesinin 1300 nit, dokunuş örnekleme hızlarının ise 360 Hz olduğu belirtiliyor. Yenileme hızının da yüksek olduğu tahmin ediliyor. 11 Nisan’dan önce telefonla ilgili yeni bilgilerin paylaşılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER