Teknoloji

Vivo S7 Snapdragon 765G işlemci ve 5G desteğiyle geliyor

vivo s7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Vivo S7, bir süredir devam eden paylaşımların sonunda resmen gözler önüne çıktı. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 765G işlemci bulunuyor. Telefonun arka kamera sisteminde ise ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 44 megapiksel ön kamera taşıyan telefon, fotoğraf ve video özellikleriyle dikkat çekiyor.

Akıllı telefon 6.44 inç büyüklüğünde AMOLED ekrana sahip. 2400 x 1080 piksel çözünürlüklü ekranın görüntü oranı 20:9. HDR desteği sunan bu ekran, NTSC renk gamının yüzde 98.5’lik kısmını kaplıyor. Yenileme hızı 60Hz olan ekran, parmak izi tarayıcısını da içinde barındırıyor.

Telefonun ekranındaki çentik ise iki kameraya ev sahipliği yapıyor. 44 megapiksel çözünürlüklü lens otomatik odaklama yapabiliyor ve 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor. Bu kameraya 8 megapiksel çözünürlüklü, 105 derece ultra geniş görüş açısına sahip sensör eşlik ediyor.

Akıllı telefonun arkasında ise ana kamera görevini yukarıda da belirttiğimiz gibi 64 megapiksel sensör üstleniyor. Elektronik video sahipleme özelliğine sahip bu kamerada Vivo’nun Süper Gece modu özelliği de mevcut. Kullanıcılar hem arka hem de ön kamerayla aynı anda video kaydı gerçekleştirebiliyor.

Arka taraftaki 8 megapiksel ultra geniş açılı sensör aynı zamanda makro kamera işlevi görüyor. Sistemi 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensörü tamamlıyor. Yakınlaştırma görevlerini yüksek çözünürlüklü ana kamera üstleniyor.

Akıllı telefonun kalbindeki Qualcomm Snapdragon 765G işlemciyi 8 GB RAM destekliyor. Baz versiyonda 128 GB depolama alanı bulunuyor. İsteyenler için 256 GB seçeneği de mevcut. Ancak telefonun çift SIM kart yuvasında microSD kart için bir yer bulunmadığını belirtmekte fayda var.

Vivo S7 ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Bu pil 33W hızlı şarj desteğine sahip. 3.5 mm. kulaklık jakı barındırmayan telefonda USB-C kulaklıklar için yüksek çözünürlüklü ses özelliği mevcut.

Vivo S7 için üç renk seçeneği sunuluyor

S7 için siyah ve beyazın yanında “Monet” olarak adlandırılan üçüncü bir renk seçeneği sunuluyor. Bu seçenekte mavi ve mor renkler empresyonist ressamdan alınan ilhamla birleştiriliyor. Telefon tartıda 170 gram çekiyor.

Vivo S7 Çin’de ön siparişe çıkmış durumda. Telefonun 128 GB versiyonu için 2800 yuan (2797 TL) ödemek gerekiyor. 256 GB versiyonun fiyat etiketinde ise 3100 yuan (3097 TL) yazıyor.

İLGİLİ HABERLER