Teknoloji

Vivo S6 Samsung yapımı işlemci ve 5G desteğiyle tanıtıldı

vivo s6 5g pro

Vivo S6, Çinli üretici Vivo’nun en son 5G telefonu olarak resmiyet kazandı. İlginçtir ki, Vivo’nun yeni orta segment cihazında entegre 5G modemle birlikte gelen, Samsung yapımı Exynos 980 yonga üstü sistem bulunuyor.

Android telefonun arkasında dörtlü kamera yerleşimini geliyoruz. Bu dört kamera büyük bir dairesel kamera modülünün içine yerleşiyor. Ön kamera ise su damlası biçiminde çentiğin içinde yer alıyor.

Vivo S6’nın teknik özelliklerine baktığımızda; 6.44 inç Full HD+ çözünürlüklü AMOLED ekran HDR10 desteğine sahip. Yukarıda belirttiğimiz gibi, sekiz çekirdekli Exynos 980 yonga set bulunuyor. 8 GB LPDDR4X RAM ve 256 GB’ye kadar UFS 2.1 depolama alanı seçenekleri de mevcut. 4500 mAh kapasiteli pil de 18W hızlı şarj desteğiyle birlikte geliyor.

Yukarıda belirttiğimiz gibi, arkada dört tane kamera bulunuyor. Ana kamera 64 megapiksel çözünürlük, f/1.79 diyafram açıklığı gibi özelliklere sahip. Ayrıca 8MP, f/2.2 ultra geniş açılı, 2MP, f/2.4 makro ve 2MP, f/2.4 derinlik sensörü gibi kameralar da yer alıyor. Öndeki selfie kameranın çözünürlüğü de 32 megapiksel.

Vivo S6’da Android 10 yüklü olarak geliyor. Bunun üzerinde de Funtouch OS 10 kullanıcı arayüzünü görüyoruz.

Çin’de 2698 yuandan (2520 TL) başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Tuna, Kuğu Gölü ve Caz Siyahı  gibi özel renk seçenekleri var. Vivo S6’nın Çin dışında diğer ülke pazarlarına ne zaman açılacağı ise şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER