Teknoloji

Vivo’nun yeni telefonunun tasarımı duyuru öncesinde ortaya çıktı

vivo s5

Vivo S5 hakkındaki haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Çinli üretici, yeni akıllı telefonunun tanıtım tarihini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Şirket tarafından yapılan son paylaşım, cihazın tasarımını resmi olarak gözler önüne seriyor.

Vivo tarafından Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da yapılan paylaşım, S5’in ince çerçevelerle kaplı delikli bir ekrana sahip olacağını ve bu ekranın parmak izi tarayıcısı barındırdığını gösteriyor. Bu paylaşım, ekranda OLED panel kullanıldığını da doğruluyor.

Vivo S5’in arkasında dört kameralı bir sistemin bulunacağı görülüyor. Bu dört kameradan üçü, LED flaşla birlikte “baklava” desenli bir şekilde diziliyor. Dördüncü lens ise baklava şeklindeki kamera çıkıntısının altında yer alıyor.

Kamera sisteminin üstündeki “48 megapiksel” yazısı da telefona dikkatli şekilde bakıldığında görülüyor. Bu da telefonun ana kamerasının 48 megapiksel çözünürlüklü olacağına dair haberleri doğruluyor. S5’in güç butonunun ve ses kontrol tuşlarının da sağ kenara yerleştirildiği de fotoğrafın gösterdikleri arasında yer alıyor.

Vivo S5’in 48 megapiksel çözünürlüklü ana kamerası dışındaki özellikleri henüz doğrulanmış değil. Ancak TENAA belgeleri, bu konunda da somut fikir sahibi olmayı sağlıyor. Akıllı telefonun Qualcomm Snapdragon 712 işlemciye, 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanına sahip olacağı biliniyor.

Vivo S5 14 Kasım’da tanıtılacak

Vivo S5’in delikli ekranının 6.44 inç büyüklüğünde ve 1080 piksel çözünürlüğünde olacağı da TENAA belgelerinde görülmüştü. Ekranın sağ üst köşesindeki delik ise 32 megapiksel çözünürlüklü kameraya ev sahipliği yapıyor. 48 megapiksel ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel derinlik sensörü ve 2 megapiksel makro kameranın eşlik edeceği belirtiliyor.

Vivo S5 enerjisini 4010 mAh kapasiteli pilinden alacak. Bu pilin micro USB mi yoksa USB-C ile mi doldurulacağı henüz bilinmiyor. Bu soruların cevabını almak için tanıtımın gerçekleştirileceği 14 Kasım tarihini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER